20 maj 2013

Säljer Kinnevik, men bara hälften

Spännande hockeymatch igår kväll, inte hade jag trott på guld när evenemanget startade, då kändes det lite tunt. Men det är väl just det som gör sport så roligt, snabba förändringar och överraskningar.

Nu är snart stämmo- och utdelningssäsongen över för den här gången och det är ett bra tillfälle att se över portföljen. Jag tror på en lugnare börsutvecklingen den närmaste tiden. Det ser bra ut för min portfölj, jag kan glädja mig åt fina uppgångar i flera av bolagen.

Investmentbolagen har slagit kursrekord, jag tar hem en vinst och säljer Kinnevikaktierna, men bara hälften, jag vill fortfarande vara med på tåget.

Tidningen Börsveckan tycker Hexagon är högt värderat, även SEB och Handelsbanken tycker bolaget är fullvärderat, medan andra analyshus säger köp och skruvar upp riktkursen.

Ja, här får man försöka bilda sig en egen uppfattning, fortsatt tro på bolaget eller är det kanske dags att sälja. Jag behåller Hexagon tills vidare.

Några aktier i portföljen släpar efter, Alliance Oil har svårt att vända, kursen är pressad, men det kanske är befogat.

Informationen är inte alltid den bästa och det är svårt att få insyn i bolaget, men Alliance Oil hade inga svårigheter att sälja sina preferensaktier, uppenbarligen finns det några som tror på bolaget. Jag behåller aktierna tills vidare.

Ett annat bolag som jag ligger minus på just nu är Moberg Derma. Bolaget har för övrigt bytt namn till Moberg Pharma, passar bättre eftersom bolaget numera verkar på flera andra områden än hud.

Kvartalsrapporten kommer imorgon och jag hoppas på bättre siffror den här gången. Det ska också bli intressant att se om den så kallade säsongseffekten fortfarande påverkar resultatet.

Det råder studentfeber i huset, en hel del tid går åt till planering, i eftermiddag ska jag bland annat hämta studentskylten.

2 kommentarer:

Eugen Buktes sa...

Trevligt att du nämner nånting som ligger på minus,det brukar vara så för oss alla.
Eugen Buktes

finansmamman sa...

Ja, alla investeringar blir inte lyckosamma.