23 maj 2013

Behåller Moberg Pharma

Lite oroligt på börsen idag, att det kommer en korrektion i Japan är kanske inte är så konstigt efter en börsuppgång på närmare 50 procent i år, dessutom på darriga grunder.

USA kommer så småningom minska på sina lättnadsåtgärder, men det är oklart när, ingen egentlig nyhet, men börsen är känslig för FED:s uttalanden.

Jag har tittat närmare på Moberg Pharmas senaste rapport, det ser lovande ut även om bolaget hamnar på minus den här gången. Bolaget visar fin tillväxt, för kvartalet 129 procent jämfört med föregående år, mycket tack vare förvärvet i USA, men bolaget växer även organiskt.

Moberg Pharma ökar marknadsföringen så här inför sommaren, jag har noterat att tv-annonsen dykt upp igen. Det är nu produkterna ska säljas.

Ett nytt distributörsavtal har slutits i Mexiko och i Kanada förbereds en lansering till hösten. Nyligen lanserades Nalox i Spanien och Turkiet och finns nu på 27 marknader om jag räknar rätt.

Jag tänker ge bolaget något år, det är först då man kan se vad förvärvet i USA har tillfört och om den fina tillväxten fortsätter.

Till sist undrar jag hur det står till med logistiken hos Nelly.com, problemen verkar långt ifrån lösta. Det är inte roligt att få ett par gula byxor i paketet istället för en vit studentklänning, att skicka en blå klänning duger inte heller.

Nelly får se upp, med dagens teknik sprider sig missnöjet som en löpeld bland ungdomarna.

2 kommentarer:

Jocke sa...

Order till NFO Drives idag, ljuset i dagens börsmörker.

finansmamman sa...

Det var roligt, alltid en ljuspunkt.