17 maj 2013

Nu kommer belöningen...

Jag har inte gjort så många affärer den senaste tiden, börsen tickar sakta uppåt och bolagen slår kursrekord på löpande band.

Det krävs inte så mycket jobb med andra ord, dessutom är jag ganska fullinvesterad då jag köpt till aktier i mina innehav lite då och då, nu äntligen kommer belöningen. Hoppas förstås på fortsatt uppgång.

G5 Entertainment har rapporterat, inga överraskningar utan bolaget följer sina prognoser, något de är duktiga på. För det första kvartalet rapporteras en ökning av resultatet med 53 procent, jämfört med motsvarande period förra året. Det går alltså framåt.

Bolaget ska ansöka om notering på Nasdaq OMX under andra halvan av 2013, det kommer säkert att öka intresset och bevakningen av G5, dessutom ökar förhoppningsvis likviditeten i aktien. Jag behåller aktien så länge tillväxten fortsätter.

Idag rapporterar Volvo Lastvagnar statistik, ömsom vin ömsom vatten, nedåt för leveranser till Europa och Nordamerika men uppåt i Sydamerika, hur som helst bättre än väntat och kursen är upp något.

Om det lossnar för lastvagnstillverkarna och fordonsbranschen brukar det gå bra även för underleverantörerna, jag tänker på VBG som tillverkar släpvagnskopplingar, Haldex och Concentric. Några har redan gjort ett kurslyft, men det kan finnas mer att hämta.

Jag är aktieägare i ovanstående bolag och jag behåller samtliga tills vidare, jag hoppas på fortsatta kurslyft.

Ikväll ska vi testa nya grillen, det blir nog den första riktigt ljumma kvällen.

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

Jocke sa...

Grattis till belöningen, hoppas du tar hem någon vinst också eftersom det eventuellt kommer någon form av sommardipp/stiltje snart.(Jag lärde mig nyligen en läxa om hur viktigt det är att ta hem vinst, i alla fall en del). Angående FINT så blir det intressant att se om nyemissionen och den stora utspädningen kommer få kursen att dala efteråt. jag lutar hyfsat mycket åt din teori. Grönsaker blir väldigt goda grillade. Trevlig helg!

Eugen Buktes sa...

Underligt att vi aldrig får se en misslyckad trade från finansmamman.
Jag går inte på tesen att allt är plus!

Anonym sa...

Eugen Buktes
Alliance oil har väl inte rosat marknaden direkt. Vitec har även haft en tung rekyl. Oklart när de är inköpta, men hon har väl inte påstått att allt är på plus...

finansmamman sa...

Till Jocke,
Tack. Ja, det gäller att inte gapa efter för mycket.

Till Eugen,
Visst gör jag dåliga affärer ibland, några har jag också beskrivit.

Till Anonym,
Ligger på plus när det gäller både AOL och Vitec, däremot minus på nyinköpta Hemtex.