8 maj 2013

Tar hem en vinst

Börsuppgången fortsätter och flera aktier har nått kursrekord i år, en del redan föregående år. Investmentbolagen som varit impopulära i flera år har fått ett uppsving, både Kinnevik och Investor toppar.

Spiltan fonder träffade verkligen rätt med sin "Aktiefond Investmentbolag", den har haft en fantastisk bra utveckling sen starten. Bland de största innehaven i fonden finns också Kinnevik och Investor men även andra bolag har gått bra, som Melker Schörling som också har satt kursrekord.

I börsuppgången har även utdelningar skiljts av, kursen har gått ned med motsvarande belopp för sedan vända upp efter kort tid, det brukar kunna inträffa i goda tider, exempel är BioGaia och Skanska. BioGaia som för övrigt har haft en formidabel utveckling och ser ut att slå kursrekord idag.

Börsen ser stark ut, men det kan komma en rekyl efter uppgången och utdelningssäsongen, det kan i så fall vara ett bra köptillfälle.

Några av mina innehav har en bit kvar till kursrekord som Ratos och Alliance Oil, men jag har inga planer på att sälja aktierna just nu. Det kan också vara idé att leta bland bolagen som inte hängt med i uppgången, men jag tror inte på omedelbar kursuppgång, här får man vara lite mer långsiktig.

Idag har jag sålt aktierna i Fortnox International efter en kraftig uppgång de senaste dagarna. Det är väldigt höga förväntningar på bolaget och en förestående nyemission och jag tror kursen kan dala efter nyemissionen. Men det är möjligt att jag går in i bolaget igen i ett senare skede.

Ja, så är det helg igen. Familjen delar på sig, några åker till sommarstugan ett par dagar och andra stannar hemma för arbete. Jag väljer stugan och packar ner de senaste rapporterna och affärstidningarna som jag hoppas hinna läsa, men är det soligt och fint blir det nog inte så mycket läst.

Trevlig helg!

9 kommentarer:

Jocke sa...

Att du sålt aktierna i FINT gör mig orolig över mitt innehav :) Eftersom det är så höga förväntningar på bolaget är inte chansen stor att det kommer gå upp fort igen efter utspädningen? Och vill du inte utnyttja nyemissionen till att teckna billigt för 15 öre i detta lovande bolag? Vill gärna höra hur du resonerar här och varför du tror att den kan dala efter NE? Jag vet att du har lång erfarenhet av börsen, mycket längre än mig. Jag tror dock på aktien på några år och är inriktad på att komma över fler billigt i nyemissionen.

MVH Jocke

Nettan sa...

Hej!

Jag resonerar som Jocke och undrar hur du tänker här? Vad får dig att kliva av nu?

Mvh Anette

finansmamman sa...

Hej,
Det blir fler aktier i bolaget efter nyemission, det finns risk för säljtryck och vinsthemtagningar efter den kraftiga uppgången och kommande nyemission.
Efter att teckningsrätterna avskilts kommer kursen att justeras till ett genomsnittligt värde på aktien med hänsyn till kursen på 15 öre.

Jocke sa...

Intressanta poänger. Använder du teknisk analys ibland för att avgöra när du ska sälja? Mvh

finansmamman sa...

Ja, ibland.

Jocke sa...

Blogga gärna om du går in igen i FINT, det är intressant. Ha en bra helg!

finansmamman sa...

Det ska jag göra.

Anonym sa...

Hej!

Tror du att Ratos kan nå kursrekord inom en femårsperiod?

Hälsningar Bengt

finansmamman sa...

Hej,
Jag önskar jag hade svaret, men vem vet hur det ser ut om fem år.