6 maj 2013

En av mina kryddor lyfter...

I helgen har vi mest snyggat till i trädgården, har man hus finns det alltid saker att ta tag i, vart man än vrider huvudet så ser man jobb, i vår står ett nytt staket överst på listan.

I år har vi dessutom en student i huset och då vill man gärna putsa lite extra både inne och ute. Våra ungdomar är inne på slutspurten i skolan, proven avlöser varandra och det är inte många lediga stunder, framförallt dottern som tar studenten är nedlastad med prov.

Men snart är den tiden över och det är dags att fundera på framtiden och det är inte det lättaste, möjligheterna är många, men det gäller att tänka till, var kommer framtidens arbeten att finnas?

På tal om arbete har ungdomarna i huset ordnat sommarjobb, dottern är välkommen tillbaka till fjolårets sommarjobb och sonen har hört sig för och blivit erbjuden inte mindre än tre jobb! Det finns alltså hopp, fråga runt och ge inte upp.

Den här veckan rapporterar både Ratos, Proact och Karolinska Development som ingår i min Börs-SM portfölj. Hoppas förstås på ett lyft eller lutar det kanske åt omplacering, vi får se.

Jag ser även fram emot NFO Drives rapport som kommer den 14 maj, kursen har stigit en hel del den senaste tiden. För den intresserade finns två artiklar i Ny Teknik som beskriver NFO:s teknik, läs om uppfinningen här och om hur DeLaval använder frekvensomriktarna på bondgårdar.
 
Bioteknikbolaget Creative Antibiotics ser ut gå i graven, pengarna är slut och någon lösning på den framtida finansieringen tycks inte ha hittats, tråkigt. Det visar hur svårt det är med bioteknikbolag, det är en spännande  men riskfylld bransch, jag investerar oftast inga större belopp i bolagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej finansmamman. Läser din blogg relativt ofta sen den fick uppmärksamhet i DI. Det är hemskt trevligt att du delar med dig av dina företag men det jag tycker att jag saknar är hur du väljer ut dina företag och vilka beräkningar du gör för att visa att just det företaget är värt dina investerade pengar. Är det något du kan uppmärksamma i bloggen?

finansmamman sa...

Hej och tack för dina synpunkter.
Jag har medvetet valt att inte utveckla analyser i detalj för att bloggen inte ska vara för tungläst. I första hand försöker jag väcka intresse för olika bolag som kan vara värda att investera i.