3 maj 2013

Medvind för Hexpol, hur länge kan det fortsätta?

Vitec som slagit kursrekord under våren noterade vissa motgångar i den senaste rapporten och kursen har backat en del. Inga träd växer till himlen.

En nedgång på konsultsidan rapporteras, en förklaring är att verksamheten i USA avvecklas, men även minskad efterfrågan.

Även inom affärsområde Mäklare har marknaden förändrats. För att förbättra resultatet inom affärsområde Mäklare, som är Vitecs största område, genomför bolaget ett åtgärdsprogram. Det innebär personalneddragningar och effektiviseringar samtidigt som en ny produktportfölj lanseras.

Övriga segment tuffar på och de repetitiva intäkterna ökar. Men det dröjer innan åtgärdspaketet når full effekt, runt årsskiftet tror ledningen. Aktiekursen har parkerat sig runt 85 kronor nu, jag tror att den kan stanna där ett tag framöver.

Jag fortsätter dock tro på bolaget och behåller aktien tills vidare.

Hexpol har också rapporterat och vilken skjuts uppåt kursen fick, över 400 kronor. Balansräkningen är stark och bolaget öppnar för framtida förvärv. Ett par analyshus har redan höjt riktkursen för Hexpol, 410 kronor som högst.

Jag behåller även Hexpol, men det börjar kännas frestande att ta hem en vinsten. Något jag ska fundera över.

Trevlig Helg!

2 kommentarer:

Ekonomen sa...

Hej Finansmamman! Jag är total rookie på detta även om jag har följt både din och andras ekonomibloggar i ett antal år. Nu gör jag en omstart och försöker göra rätt och lära mig hur man investerar.

Som nybörjare verkar det bäst med högavkastande investmentbolag som köps in kontinuerligt för att sprida över tid och därefter behålls medan utdelningarna återinvesteras.

Men du verkar trada en del och då undrar jag om du kör enligt säsongsmönster? D.v.s köpa i oktober - november och sälja i maj?

Och om du har provat, tycker du det verkar vettigt?

finansmamman sa...

Hej,
Nej, jag kör inte enligt säsongsmönster, min kärnportfölj är långsiktig. Jag använder endast cirka 10 procent till kortsiktiga affärer.
Att köpa investmentbolag är en bra idé.