2 maj 2013

Hur blir man en bättre investerare?

Lite blandad statistik har lugnat tempot på börsen. Skuldkrisen i Europa hänger kvar, men Italien har äntligen fått en regering på plats, om man nu vill plocka fram något positivt. Frågan är om det är rätt politik som drivs i Europa, åtstramningar utan stimulans. Det lär ta tid innan det vänder för problemländerna.

Jag har inhandlat boken "Världens 99 bästa investerare" av Magnus Angenfelt. Författaren har arbetat i över 20 år i finansbranschen, som affärsjournalist, aktieanalytiker och senast ansvarig för en global hedgefond.


Här finns en hel del tips att hämta, jag har inte läst boken från pärm till pärm, det blir lite för mycket av det goda. Bättre att läsa om några investerare i taget och stryka för det som är intressant, är det något jag kan ha användning för i min placeringsstrategi kanske?

Det finns ingen magisk formel för att bli en framgångsrik investerare, säger författaren. 

Alla investerare i boken har olika placeringsstrategier och en del helt motsatta, till exempel placerar en del bara inom sitt hemland medan andra använder sig av hela världen, vissa går på historiken och andra på framtida prognoser, några behåller placeringarna över årtionden medan andra säljer inom en månad, en del fokuserar på ett fåtal investeringar och andra på över tusen osv.

Disciplin, hårt arbete, lågt risktagande och tålamod tycks vara en gemensam nämnare, men även att vara flexibel, världen förändras och det är möjligt att investeringsstrategin behöver ändras bland.

Ja, som sagt tipsen är många i boken, det finns en del guldkorn att hämta för den som vill bli en bättre investerare.

Ja, så har Valborg passerat, det blir lite upphackade veckor i maj och nästa vecka är det helg igen.  Under helgen tog vi en tur till stugan, det var kallt men kändes ändå som lite sommar, måsarna var på plats.

Efter helgens Champions League matcher undrar jag om det är slut med spanjorernas dominans i fotboll? 

7 kommentarer:

InvesteraMigFri sa...

Såg en video från Avanza Forum där författaren till boken var med. Låter som en riktigt intressant bok att läsa, kommer garanterat bli ett inköp av boken i framtiden!

Jag har nyligen börjat blogga om aktieinvestering och privatekonomi. Välkommen att besöka min blogg om du finner intresse!

http://oberoendeprivatekonomiskradgivning.blogspot.se/


/MVH
InvesteraMigFri

Jocke sa...

Läste boken nyligen och det var intressant hur många av dom som betonade vikten av att minimera riskerna och att skära bort förluster.

finansmamman sa...

Ja, det finns många nyttiga tips i boken.
Tack för bloggtipset.

Chrimatistikos sa...

Har du läst Investera som mästarna också? Vilken av dom var bäst tyckte du i så fall?

Chrimatistikos sa...

?

finansmamman sa...

Hej,
nej, jag har inte läst den.

Anonym sa...

totalt värdelös bok faktiskt. Den tidigare boken som kom för några år sedan där det skrivs om färre personer är betydligt bättre. Och allra bäst är att läsa Graham/Lynch eller Buffettbiografier.

Boken är slarvigt gjord, förenklad, för kort, för lite om varje person, ger ingenting.