29 april 2013

Hemtex på bättringsvägen, behåller aktien tills vidare

Idag rapporterar Hemtex, bolaget går fortfarande med förlust, men resultatet är något bättre jämfört med fjolåret. En förlust efter skatt på 29,7 miljoner kronor redovisas för det första kvartalet, jämfört med -37,3 miljoner kronor samma period föregående år.

Försäljningstillväxten var 3 procent under kvartalet, det går alltså åt rätt håll, men långsamt.

En hel del åtgärder har satts in som börjar verka. Sortimentet utvecklas snabbare, designsamarbeten har inletts och egna kollektioner tas fram. Nytt är också en satsning på belysning, som redan visat tillväxtpotential.

Jag tycker butikerna känns mer inspirerande efter förnyat sortiment och känslan av lagerlokal börjar försvinna, men inte helt, här finns mer att göra.

Det finns en del positiva tecken runt Hemtex, men jag räknar ändå inte med någon snabb vändning, här är det tålamod som gäller. Jag hoppas förstås att den vändande trenden håller i sig och jag behåller aktien tills vidare. Jag betraktar Hemtex som ett turnaround case.

Annars är det lite uppåt på börsen idag och jag kan glädja mig åt Vitec som når nytt kursrekord, 97 kronor.

Den här årstiden blir man översköljd av broschyrer med sommarprodukter. I helgen var vi på jakt efter en ny grill, eftersom grillarna bara blir större och större var det nästan svårt att hitta en mindre som är lättare att flytta runt.

Värst var nog trängseln, alla verkade var på köphumör och det var kaos på parkeringarna. Vi hittade en grill, sen gav vi upp och åkte hem.

Inga kommentarer: