15 april 2013

Surfat runt på ny bra investeringssajt

Äntligen lite vår i luften, det går inte att göra så mycket i trädgården ännu, men en kopp kaffe i solen på altanen är inte så dumt det heller.

Aktiespararna har lanserat en ny tjänst på nätet, Analysguiden.se. Tanken är att sajten ska ge ett heltäckande underlag för aktieinvesteringar, fakta finns om alla Sveriges noterade bolag i form av analyser, nyheter, nyckeltal, insiderhandel, historik med mera.

Analysguiden är lättanvänd och ger en bra överblick, speciellt gillar jag att Aktiespararnas börstabeller med daglig uppdatering finns på sajten. Här kan jag också själv plocka bland nyckeltalen för att få fram den information jag önskar. Ett besök på sidan rekommenderas.

Flera småbanker är på hugget, Skandiabanken utmanar och sänker courtaget, men det blev snabbt svar från nätbankerna Avanza och Nordnet som följer efter, däremot är det tyst från storbankerna.

SBAB lockar med en avgiftsfri fond, SBAB Fri, som följer de 30 mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen. Jag övertygad om att vi kommer få se fler billiga eller "gratis" fonder framöver, medvetenheten om fondavgiftens betydelse har ökat.

Vid senaste mötet med Skagen Fonder kretsade frågorna från kunderna just runt avgifter. Så länge Skagens fonder avkastar bra tror jag inte många tittar på avgifterna, men den senaste tiden har avkastningen varit medioker och avgifterna hamnar i fokus.

Sonen har fyllt år i helgen och fick ha huset för sig själv för att fira med några kompisar på kvällen. Jag och min man tog en helkväll på stan med restaurangbesök och bio, vi såg "Förtrollad av Paris", det låter ju härligt, men vi blev inte förtrollade, hade vi suttit hemma i tv-soffan hade vi bytt kanal.

Nu ska jag titta närmare på vårbudgeten.

2 kommentarer:

Chrimatistikos sa...

Hur mycket är ditt innehav värt i dagsläget?

finansmamman sa...

Hej,
Jag lämnar inte ut några siffror.