8 april 2013

Är Twitter framtidens informationskälla?

I helgen har jag jobbat vidare med deklarationen, det är aktieaffärerna som tar lite tid, framför allt att spåra aktier tillbaka i tiden som bytt namn, blivit uppköpta, gjort splittar, inlösen, emissioner osv. Här har jag god hjälp av Aktiespararnas deklarationsguide och Skatteverkets historik över börsbolagen.

I år har jag också ett ISK-konto, enkelt och smidigt och med den låga räntan billigt hittills, men det gäller förstås att göra bra affärer eftersom kontot inte medger kvittning.

I samband med deklarationen brukar jag också bringa lite ordning bland köp- och säljnotor, det är lätt att komma efter, avräkningsnotor ska skrivas ut och bokföras, det underlättar till kommande deklarationer.

Kommer vi i framtiden kunna ta del av kurspåverkande information via Twitter? Så är fallet i USA, där har finansinspektionen godkänt Twitter som informationskanal. Men hur säkert är Twitter, det händer att konton blir kapade, falska identiteter förekommer osv. Hur garanteras jag att informationen är riktig?

Blir Twitter godkänt som kanal av Finansinspektionen i Sverige är det önskvärt att samma information läggs ut på hemsidan, det är min första och säkraste kanal. Men helt klart skulle jag bli följare till mina börsbolag om Twitter blir godkänt, om det finns några bolag att följa vill säga, det verkar lite tunnsått än så länge.

Ja, tänk vilket informationsbrus vi lever i och mer verkar det bli...

Hexagon återfinns på vinnarlistan idag. Bolaget har fått en riktkurs på 210 kronor av Barclays, det hjälper till att dra kursen.

Idag börjar Börs-SM...

2 kommentarer:

Sandra sa...

Jag hejar på dig i Börs SM! Lycka till!

finansmamman sa...

Tack, tack!