18 april 2013

Smått och gott från Ratos stämma

Ratos har hållit sin årliga bolagsstämma, välbesökt som vanligt, runt 900 personer hade tagit plats i Konserthuset i Stockholm.

Vd Susanna Campbell gick igenom året som gått och gav sin sin på framtiden. Private Equity är här för att stanna, men konkurrensen har ökat sen Ratos gick in på marknaden -99, konstaterade vd.

De riktigt snabba pengarna är borta och det krävs mer än finansiell kompetens och pengar för att skapa värden i dagsläget, ett aktivt ledarskap är viktigt. Ratos har vad som krävs, fortsatte vd.

Ratos önskar flexibel tillgång till finansiering och nytt för i år var att stämman röstade igenom ett bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av preferensaktier i samband med företagsförvärv.

Det var en hel del kommentarer och frågor från publiken. En aktieägare tänkte passa på att fylla på sitt innehav nu när kursen gått ned. En annan tyckte ljudvolymen var för hög på SF-bio och önskade mer trivsel i salongerna.

Går det verkligen att sälja biografer var en annan fråga. Ja, det var ju fler om buden på SF-bio så det lär inte vara något problem. En biografkedja kan även sättas på börsen, sa Susanna Campbell.

Aktiespararna undrade lite över partnerskap, Ratos delar ju på ägarskapet i flera bolag. Hur går det till vid en eventuell försäljning när fler är inblandade? Hur en exit ska gå till finns noggrant reglerat i avtal, blev svaret på den frågan. Ingen risk för inlåsning alltså.

Det kom inte fram något nytt under stämman, jag hoppas ju alltid på nyheter. Ratos tror dock på en ljusning för bolagen, men först mot slutet av 2013.

Cdon har annonserat en nyemission och Tele2 ett inlösenprogram, det ska jag återkomma till vid tillfälle.

Nu står middagen på bordet, tillagad av familjens stjärnkock, det är inte jag.

Inga kommentarer: