10 april 2013

Tror på fallande guldpris

Är guldets glansdagar över? Som vanligt råder det delade meningar om den saken. Efter att ha toppat i oktober har guldpriset sakta dalat, ett litet skutt uppåt i samband med krisen på Cypern för att sedan falla tillbaka igen.

Flera analyshus menar att konjunkturen ser bättre ut och börstrenden uppåt är stark, det gör att investerare nu lämnar guldet.

Guld betraktas annars av många som en säker placering i orostider, trenden tycks vara att placerare inte längre ser med oro på världens finansproblem.

Andra menar att tillbakagången är tillfällig, guldpriset kommer att stiga igen, finanskrisen är långt ifrån över och återigen kommer guldet att ses som en säker hamn.

Ja, vem som har rätt återstår att se, men kanske är det dags att rensa ut byrålådeguldet innan priset dyker ytterligare. Det har jag gjort.

Neurovive Pharmaceutical byter lista idag och fortsätter sin resa uppåt. Jag har tittat närmare på bolaget, det är intressant, men har beslutat att inte investera i nuläget.

Jag är klar med deklarationen, en sista koll bara innan jag trycker på knappen, skönt.

2 kommentarer:

Gert Andersson sa...

Nedan länk visar en lite annorlunda syn på att investera i guld. Det är Grant Williams som ger denna syn i en film på 39 minuter. Mycket tänkvärt.
Vad är din syn på detta?

https://www.youtube.com/watch?v=wzzoBVK3fyE

finansmamman sa...

Hej,
Tack för länken. Det är nog alltid bra med en liten investering i guld.