13 maj 2013

Kommer teckna i CDONs emission

Nu har villkoren för emissionen i CDON annonserats. Två befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie, teckningskursen är satt till 15,50 kronor per aktie.

Teckningsperioden är den 21 maj - 5 juni och handel med teckningsrätter beräknas pågå mellan 21 maj till 31 maj. Emissionen genomförs förutsatt att den klubbas igenom på en extra bolagsstämma den 14 maj.

Det är inte så många dagar att fundera på, men emissionen har ju varit känd sedan en tid. Nu med presenterade villkor har jag bestämt mig för att teckna i emissionen, alternativen är att sälja teckningsrätterna eller sälja aktien för den som inte längre tror på bolaget.

Men som sagt jag tecknar, CDON har en bra potential och tillväxtmöjligheterna inom e-handeln är stora, men noga bevakning krävs, kommer bolaget att leva upp till nya uppsatta mål, håller tillväxtstrategin?

E-handeln växer så det knakar och antagligen kommer vi att få se flera e-handlare på börsen så småningom, men än så länge finns det inte så många att välja på, Kinnevik och CDON är två.

Sportamore är ett annat bolag, verksamt inom sport- och fritidsområdet, noterat på First North. Det är inget bolag jag studerat närmare, men med runt 12 000 produkter i sortimentet ser det ut att kunna vara en svår konkurrent till övriga sporthandlare.

Nu är det dags att stänga datorn, jag ska strax besöka Kinneviks bolagsstämma.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
blir intressant att höra hur bolagsstämman gick.
Måste säga att det var en grym bild
på dig i Aktiespararen:-)

Du skrev att du började lite försikigt med aktier tidigt. Om du skulle ge ett råd till någon som vill starta försiktigt idag, (med end ca 10 000kr, skulle du då råda att börja med fonder eller skulle det vara aktier i stora stabila företag?

Mitt bankkonto har inte varit så snällt när det gäller avkastning,så jag tänkte börja med aktier. Eftersom summan inte är så stor så bör man väl inte haka upp sig på årlig utdelning då man ej får så många aktier vid köp av stora företag, men det är ju lite säkrare förstås.

Eller skulle du enbart satsa på fonder i början?

När det gäller affärstidningar, så undrar jag om man behöver prenumerera i dagsläget för man hinner ju inte läsa så mycket i början, man har ju en hel del på internet att läsa in sig på, och årsredovisningar etc. Jag har aktiespararen då jag är medlem och har börjat så smått med kurs.
(Har programmet Hitta kursvinnare).

Eller tycker du att man från början ska ha dagstidning typ DI?

Jättekul att följa bloggen då jag har starkt intresse för att lära mig. Har böcker som Edge, smallcap handboken, swingtrading m m...

Hoppas du har tid att svara dessa frågor, skulle vara jättekul.

Anna

finansmamman sa...

Hej,
Jag skulle satsa på aktier förutsatt att tid och intresse finns. Varför inte ett investmentbolag som innehåller ett helt knippe med bolag, det ger god riskspridning. Följ sedan innehaven, ett bra sätt att lära sig mer. Se utdelningen som en extra bonus.

Det finns mycket att läsa på nätet, det räcker gott och väl, inte nödvändigt att prenumerera. Dessutom finns ju rapporter och årsredovisningar som du kan läsa.

Roligt att du följer bloggen och gillade bilden i tidningen som var lite annorlunda.

Anonym sa...

Tack för att du svarade på frågorna!
Så kul att du valde aktier framför fonder. Investmentbolag är det som jag funderat på också, men var lite osäker.

T ex H&M är ju med och det är ju spännande när de vill in på ny marknad i Indien.

Så jag får vänta in rätt tid, då de är lite dyra nu.

Så bra att du inte tycker att prenumeration på tidning behövs än:-)

Du borde rama in bilden från aktiespararen!

Lycka till med tävlingen!
Anna

finansmamman sa...

Tack! Ja, det är alltid svårt att veta när det är rätt tillfälle att handla aktier, det kommer antagligen en rekyl nedåt, men säker kan man aldrig vara.