16 maj 2008

Fredag igen

Nu är det fredag igen, veckorna går i rasande fart på våren, det brukar vara mycket som händer. Tänk att det bara är lite drygt tre veckor till skolan slutar...

Det har gått ganska bra på börsen den senaste tiden, när jag tittar in på min depå blir jag rätt nöjd med tanke på den finansoro som har varit och som fortfarande spökar. De flesta av mina aktier har gått hyggligt, och jag har också passat på och köpt till en del aktier i de bolag som tappat mest. Ericsson är jag speciellt nöjd med som klättrat otroligt den senaste tiden.

Intrum Justitias kapitalmarknadsdag passerade obemärkt, inga stora nyheter presenterades, utan man håller fast vid sina uppsatta mål, omsättningsökningen beräknas till 10 % per år och vinsten före skatt ska öka i samma takt. En bra aktie i orostider då man jobbar med inkassoärenden och köp av fordringar, aktien borde var ganska så okänslig för konjunkturen. Jag tror på en uppgång i aktien.

En annat bolag jag funderar på att köpa till aktier i är Black Earth Farming. Efter att ha varit uppe på toppnivån 80 kr har kursen backat till 53 kr och ser nu ut att vara på väg uppåt igen. Hög risk naturligtvis men ibland måste man chansa lite.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå! :) Tänkte bara höra din åsikt om Swedbank. Har haft koll på aktien ett tag nu och den har sjunkit kraftigt. Kanske köpläge när/om den går ner till runt 130-135 ?

Anonym sa...

Nu snackar vi alltså på långsikt.(ca 5 år) . Tror dock att ja avvaktar som sagt ett tag till i och med konjukturen och bankernas känslighet :)

Anonym sa...

Jag trodde du hade innehav i BEF? Skrev du inte att du hade köpt? Vid vilken nivå sålde du nu har gjort affärer med företaget?

finansmamman sa...

Köpa Swedbank är nog ingen dum idé, har själv funderingar på det, de har ju sjunkit kraftigt som du säger. Visserligen hotas de av sänkt kreditbetyg, de har stor exponering mot Baltikum, med detta borde redan vara intecknat i kursen. Pratar du om lång sikt på ca 5 år, tror jag det kan vara en mycket bra placering.

finansmamman sa...

Jo, jag har kvar mina BEF som jag fick tilldelat, men jag har köpt fler nu när kursen backat.

Finanspampen sa...

Tittar förbi och önskar dig lycka till, skall börja följa dig bättre i fortsättningen!

www.finanspampen.blogspot.com

Anonym sa...

Okej. Tackar för kommentaren :)

finansmamman sa...

Finanspampen: trevligt att du tittar in.