15 maj 2008

Hänger storbankerna på?

Det dröjde inte många dagar innan räntekriget tog fart, nu är det Kaupting Bank som höjer sin ränta till 5,35 % på sparande upp till 100 000 kr, över den summan blir räntan 5,05 %, räntan är rörlig och kan komma att förändras. Att Danske Bank jobbar hårt på att locka över kunder kan jag vittna om själv, jag har både fått brev och blivit uppringd, men jag tycker inte om den fasta avgiften som påförs senare, en del av räntan äts upp och då finns det bättre alternativ. Trots allt är det bra att storbankerna får sig en knuff.

Idag har Intrum Justitia kapitalmarknadsdag, får se om det kommer fram något nytt. Hittills har det varit en bra placering, och aktien kan säkert fortsätta uppåt om inga dåliga nyheter dyker upp idag.

3 kommentarer:

Anders sa...

Hejsan, visst ar det bra med lite konkurrens. Akelius erbjuder 6% ranta, och som bonus far man fortur till deras lagenheter i Sverige. Annars kan man ocksa kopa exempelvis Svenska Handelsbanken och fa ca 5% direktavkastning (fast med risk att aktien gar ned ytterligare:) )

Magnus Persson sa...

Sätter man in pengarna hos Akelius bör man vara medveten om att insättningsgarantin inte gäller hos dem.

Med tanke på det och att räntorna klättrat en del på sistone bör de kanske fundera på att höja sin räntesats med halvannan procentenhet. 0,65% är det nog tveksamt om den extra risken är värd, om man inte behöver lägenhet förstås...

finansmamman sa...

Hej Anders,ja,det är kanske bättre att låta pengarna jobba på börsen istället och få hög direktavkastning och möjlighet till mer, även om risken är högre förstås.

Magnus: det är nog bra att kolla insättningsgarantin som du säger.