14 december 2009

Tele2 kompenserar för höga mobilräkningar

Dubai får nu ekonomiskt stöd av grannarna och den värsta frossan tycks ha lagt sig, åtminstone för stunden och det blir nog lite uppåt på börsen idag.

Tele2 meddelar att man föreslår en höjning av utdelningen och styrelsen föreslår även en extrautdelning på 2 kronor, det ger en bra direktavkastning.

Eftersom dotterns mobilräkningar från just Tele2 skjutit i höjden välkomnar jag den höjda utdelningen, det blir en liten kompensation.

Annars är det hög tid att börja tänka på julklappar. Våra ungdomar önskar sig mest tekniska prylar i år, högst upp på dotterns lista står hörlurar och kläder förstås.

På sonens lista är det mest dataspel som gäller men även en elekronisk stämmare till gitarren, det verkar nästan vara svårare att lära sig stämma gitarren än att spela på den, en sådan liten manick får det nog bli.

Jag är klar med min skatteplanering inför årsskiftet, jag har rensat lite i aktieportföljen och kvittat vinster med förluster så gott det går.

Mina ppm-fonder har jag också tittat över, men jag har inte gjort några byten utan ligger kvar med det jag har. Det är en medveten strategi och mitt sätt att vara aktiv, att inte göra byten alltför ofta, endast när jag tycker det är befogat, men ändå ha kontroll på innehavet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
ang PPM, är det inte konstigt att det inte finns ett kontantspararalternativ eller en premieobligationsfond för PPM sparande. Det mest kontanta i dag är ju korta räntefonder. Om man har en pessimistisk syn och vill spara utan spekulation så går ju inte det. Märkligt tycker jag att man måste ta risk för man kan ju inte stå utanför vad jag vet.
Hälsningar
Magnus

Anonym sa...

Hej, kan vi inte få veta hur du placerat dina PPM-pengar?
Vore kul.

finansmamman sa...

Hej Magnus,

Jag förstår vad du menar, men jag vet inte om ett kontantalternativ är bättre än räntefonder eller obligationsfonder, möjligtvis risken, men jag ser den som försumbar.


Anonym, svarar i inlägget idag.

JohanJ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
J sa...

Hur tänker du inför skatteplaneringen? Några speciella inriktningar? Eller handlar det bara om att kvitta vinster mot förluster eller gör du det för att hamna i bättre positioner till nästa år? (med samma aktier)

finansmamman sa...

Till J,
För mig handlar det mest om att kvitta.