4 december 2009

Uppsving för hälsovårdssektorn?

Börsuppgången har tagit paus, inte så konstigt efter den eufori som varit. En del negativ statistik har framkommit på sistone och det skapar på nytt oro för konjunkturen, marknaden verkar nu känsligare för dåliga nyheter.

I eftermiddag kommer en arbetsmarknadsrapport från USA, som kanske ger oss vägledning.

Själv planerar jag inga större investeringar utan avvaktar, det blir mest några justeringar i portföljen för att kvitta vinster och förluster på bästa sätt.

När nu börsen inte längre stiger till skyarna kan det betyda ett uppsving för hälsovårdssektorn som inte alls hängt med i börsuppgången. Hälsovård är något som traditionellt brukar gå bra under oroliga tider, den är inte beroende av konjunkturen på samma sätt som till exempel verkstadssektorn.

Idag är hälsovård också den enda sektorn som pekar uppåt, hittills, är bäst att tillägga. Astra Zeneca meddelar att FDA godkänt medicinen Seroquel XR för tilläggsbehandling av depression, och det hjälper säkert upp aktien en del.

Getinge har kapitalmarknadsdag och höjer mål och tillväxtprognos, aktien stiger. Även bioteknikbolaget Biophausia som jag har ett litet innehav i stiger, aktien fick igår en köprekommendation av Nordea med riktkurs 2 kronor.

I helgen följer fortsättning på SM-kvalet för ungdomar i innebandy. För oss innebär det en resa norrut där ungdomarna ska kvala mot de norrländska lagen. Under helgen blir det också glöggfest hos grannarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Finansmamman!


Vad tror du om bolaget Glycorex?


Hälsningar

G

finansmamman sa...

Hej, Glycorex är inget bolag jag följt,så därför har jag svårt att uttala mig om det.