25 augusti 2008

Kanske fart på VBG

Börserna är upp i Asien i natt och kanske kan man hoppas på en liten uppgång idag.

Förra veckan skrev jag lite om VBG och idag finns en analys av bolaget att läsa i Dagens Industri. Överlag är man positiv till aktien som man anser har goda förutsättningar för stark tillväxt. Bolaget dominerar flera av Europas marknader för släpvagnskopplingar och har en hög rörelsemarginal, detta kombinerat gör aktien köpvärd, skriver DI. Det är sällan det står att läsa om VBG, bra att bolaget äntligen får lite uppmärksamhet, kanske blir det fart i aktien nu.

Black Earth Farming har också rapporterat, man ökar vinsten men blir också tvungen att sänka skördeprognosen från ca 148 000 hektar till 146 000, tydligen har man svårigheter att få fram maskiner, men även vissa nedskrivningar av fält efter svag växt. De stora vinsterna ligger längre fram i tiden.
Aktien har också påverkats av oroligheterna i Ryssland och den allmänna nedgången på Rysslandbörsen. Nu verkar ändå Vostok Nafta tro på bolaget eftersom man ökat på innehavet, de är också vana att jobba i regionen.
En riskfylld placering, en av mina kryddor som jag har på lång sikt. På köpet lär man sig lite om Ryssland och jordbruk i allmänhet.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.