8 januari 2009

Nyheter från Kina

Den kinesiska batteritillverkaren Advanced Battery Technologies, ABAT som jag köpte aktier i under hösten har gått hyfsat. En liten dipp kom när det annonserades att femton amerikanska teknikbolag slår sig samman och söker statligt stöd för att starta tillverkning av litiumjonbatterier till elhybrider. Men USA är långt efter de kinesiska batteritillverkarna och är knappast ett hot i dagsläget. Häromdagen fick ABAT en teknisk köpsignal som gav kursen en knuff uppåt.

Q-Med kan snart börja sälja Restylane i Kina, man har i dagarna fått ett registreringsgodkännande av produkten. Försäljningen beräknas starta i slutet av andra kvartalet 2009. Tänk vilken enorm marknad som finns i Kina, det ska bli mycket spännande att följa introduktionen där.

Börsen är annars lite småtrist idag. Hur 2009 kommer att se ut är det ingen som vet, men vi får hoppas att det blir lite bättre än börsåret som varit. Nu tillträder snart Barack Obama som president och många tror att han kan tända det amerikanska folkets framtidstro igen. Det jobbas hårt på att få igenom stimulanspaketet i kongressen men det dröjer förstås innan vi kan se effekterna av paketet. Det kommer att "bli värre innan det blir bättre" som Obama sagt tidigare. Under tiden får man försöka leta efter ljuspunkter, som att räntorna är låga.

4 kommentarer:

Johan sa...

Ja, 2009 blir sannerligen ett intressant år. Funderar på och fylla i portföljen nu när julpengar strömmat in. Främst i Industrivärden C och H&M. Men känner mig tveksam då kurserna stegit upp så mycket nu i slutet. tex. H&Ms kurs låg på 250 och nu på ca 330. Borde man avvakta lite och hoppas på en liten nedgång det kanske är orealistisk att kurserna dippar ned så pass mycket igen men kanske ned mot 300?, vore kul och höra din åsikt:) /Johan

finansmamman sa...

Hej!
Jag tror kurserna kan dippa igen när rapporterna börjar strömma in.
Dåliga rapporter tillsammans med andra negativa nyheter kan få börsen på fall igen.
Den uppåtgående trenden kan förstås också hålla i sig.
Ska du spara långsiktigt kan du ju köpa i omgångar.

Anonym sa...

Jag håller tummarna för dig och ABAT. Det verkar i alla fall gå åt rätt rikning för företaget, omsättningen och vinsten steg med över +47% q3 2008, inte dålig det :-)

finansmamman sa...

Ja, och jag hoppas förstås att utvecklingen fortsätter i den riktningen.