30 januari 2009

Premiär

Idag är det premiär för min blogg på nättidningen Placera.nu och det ska bli roligt att kunna nå ut med mina synpunkter och tankar i ett större forum.

Nu har debatten om bonusarna tagit ordentlig fart. Det var en upprörd Barack Obama jag såg på tv igår kväll, han reagerar starkt på de orimligt höga bonusar som betalas ut till finansfolket på Wall Street, trots sämre tider. Skamligt, säger han och manar till återhållsamhet och större ansvarskänsla. Jag tycker det är bra att de höga bonusarna debatteras och jag ser nu att flera svenska företagsledare avstår sin bonus.

I går kom det in flera rapporter från stora bolag med blandat resultat, den rapporten som intresserade mig mest var AstraZenecas. Resultatet var något under förväntan men jag tror att AstraZeneca på lång sikt är en bra investering, jag behåller mina aktier.

Det ser ut att bli en fin helg för långfärdsskridskor, det har frusit på bra på nätterna så isen är ordentligt tjock. Sist gjorde jag en riktig vurpa, jag förstår nu varför så många har knäskydd...

Trevlig Helg!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till Placera.nu

Vad tror du om AtlasCopco på Måndag ? Jag vet att de har dåliga prognoser och ser försäljningen minska ett tag framåt. Men aktiekursen är ju redan rätt låg tycker jag. ...

Din åsikt vore intressant.

Nils Sjöholm sa...

Hittade hit via placera.nu och ser fram emot fler besök. Du publicerar endast valda delar av din portfölj, varför inte hela? Det skulle säkert gynna dig, rent av. Vidare undrar jag om du har Millicom i din portfölj? MVH /Nils

Jörgen pics..... sa...

Jaha pilot, va kul. Jag har oxå spakat en del fast bara på privat nivå. Skulle plugga vidare men insåg att det skulle kosta massvis med pengar.

Jaga är oxå intresserad av din åsikt i Atlas ?

Trevlig helg !

Anders Arnerlöf sa...

Hej Finansmamman,
Jattekul med Placera.nu. Grattis!

finansmamman sa...

Till Anonym:
Tack! Förväntningarna är inte så högt uppskruvade vad gäller Atlas Copcos rapport på måndag, det är svårt att sia om kursutvecklingen.

finansmamman sa...

Till Nils:
Roligt att du hittade hit.
Jag har relativt många olika bolag i min portfölj och av överskådliga skäl har jag valt att endast visa valda delar. Jag brukar byta ut aktierna i högerspalten med jämna mellanrum,samtidigt skriver jag om mina övriga innehav i bloggen.

Jag har inte Millicom i portföljen.

finansmamman sa...

Till Jörgen:
Kul att du också spakat, genom bra aktieaffärer kan du kanske utbilda dig vidare inom pilotyrket
.
Gällande Atlas Copco kan du läsa svaret till Anonym.

finansmamman sa...

Till Anders:
Tack!Det ska bli spännande att nå ut till fler.

Dag sa...

Alltid lika intressant att läsa dina inlägg. Är själv ny som bloggare, tycker du skriver intressant och inspirerande. Verkar som om du varit pilot? Själv haft A-cert och S-cert och varit flyglärare.

Mvh Dag

http://borstipsaren.se/

Jörgen pics..... sa...

Hehe ja kanske om du skötte min portfölj. Nej nu har jag tom lagt privcert. på hyllan. Blev så trött när de la skatt på flygbränslet + att hyrpriserna sköt i höjden. När jag var sugen på trafikcert så skulle det kosta minst 700.000kr och var inte sugen att låna upp det när det inte finns några garantier för jobb.

finansmamman sa...

Till Dag:
Kul att du gillar bloggen.
Flyger du fortfarande?

Dagge sa...

Till Finansmamman

Nej, det är ganska många år sedan jag slutade. Men det var en trevlig tid...... Numera blir det på sin höjd Microsoft Flightsimulater.

Nu är det mest trading, går förresten en tradingkurs som Börstjänaren anordnar. Gå in och kolla deras site om du är intresserad.

/Dag