14 januari 2009

Upptagen i skolan

Tråkig statistik från USA gör att börsen sjunker, handeln i december visar sig ha fallit mer än väntat. Detaljhandeln sjönk med 2,7 procent jämfört med månaden före, förväntat minskning 1,2 procent.
Eftersom börsen backer idag igen kan jag inte hålla mig borta från köpknappen längre utan har handlat Xact Bull för 70,50 kr, och hoppas på en vändning.

Idag har jag varit på besök i skolan igen, denna gång för utvecklingssamtal. Den här skolan har en lite annorlunda pedagogik, eleven får tillsammans med lärare och föräldrar sätta upp sina egna mål att jobba mot. De flesta läromedel är internetbaserade och det innebär att materialet alltid är aktuellt, inga slitna gamla skolböcker här inte, även om jag kan sakna en riktig bok emellanåt.Man jobbar mycket självständigt och får ta eget ansvar, en modell som kanske inte passar alla. Det krävs också en hel del engagemang av föräldrarna.

4 kommentarer:

Jörgen pics..... sa...

http://www.investtech.com/main/market.php?CompanyID=46108109

Nja...är du säker

finansmamman sa...

Nej, säker är jag inte men jag tror det kan bli en rekyl uppåt de närmaste dagarna.

Dagge sa...

Köpte också Bull den 14/1 (70,20) eftersom jag trodde också på en vändning men det ser trögt ut. Ligger minus 3,4% just nu. Har en stop loss vid -5%. Vad är din strategi?

http://borstipsaren.se/

finansmamman sa...

Avgör från gång till gång när jag säljer, sätter sällan stop loss.