8 maj 2009

Ny styrelsekraft i Vitec

Så kom äntligen resultatet av stresstesterna som gjorts på de amerikanska bankerna, utfallet blev mer postivit än väntat och de amerikanska makthavarna hoppas nu att resultaten ska lugna allmänhet och marknad.

Vitec har kommit med sin delårsrapport och visar upp fina siffror, resultat och omsättning ökar och man har än så länge inte påverkats speciellt mycket av finanskrisen.

På bolagsstämman presenterades en ny styrelseledamot Christer Sjernfelt, tidigare vd på WM-Data. Med 30 års erfarenhet från it-marknaden, stort nätverk och internationell erfarenhet ser det ut att vara ett mycket bra val.

Man inleder nu också sin internationella expansion. Ett tidigare försök har misslyckats men nu prövar man en annan väg, denna gång ska lanseringen ske med utvalda samarbetspartners.

När jag nämnde Vitec första gången låg kursen runt 22 kronor, nu har den gått upp 40 procent på en månad, om det beror på det fina resultatet eller den allmänna börsyran är svårt att säga. Jag är positiv till bolaget men känner mig lite kluven att gå in just nu då kursen är på topp.

På Arrhythmia Center i Stockhom, som är ett samarbete mellan Södersjukhuset och Global Health Partner har man genomfört den första behandlingen i Sverige av förmaksflimmer med robotteknik.

Man räknar med att kunna utföra ca 400 behandlingar per år, och man förväntar sig stor efterfrågan då köerna är långa till hjärtsjukvården. Man har också lyckats knyta till sig några av Sveriges mest erfarna arytmiläkare.

Global Health Partner aktien har nu börjat röra sig uppåt.

www.finansmamman.blogspot.com

Inga kommentarer: