11 maj 2009

West Siberian gör omvänd split

Det ska bli spännande att se vilken väg börsen tar den här veckan. Idag ser det ut att bli en rekyl, många vill säkert ta hem hem vinsterna efter den starka börsuppgången som varit. Samtidigt finns det mycket pengar som vill in på börsen så uppgången kan mycket väl ta fart igen.

Styrelsen i West Siberian föreslår en omvänd split, en sammanslagning av aktier. 20 aktier ska slås ihop till en aktie. Anledningen är att att det blivit väldigt många aktier sedan man gick samman med Alliance Oil, nu vill man få ett mer ändamålsenligt antal aktier.

Man räknar med att investerarnas intresse ska öka och att svängningarna i aktien ska minska. Samtidigt föreslår styrelsen ett namnbyte till Alliance Oil Company. Jag har haft aktien en längre tid och brukar kompletteringsköpa vid olika tillfällen.

Hexagon får en köprekommendation av SHB, riktkurs 75 kr.

De flesta nyemissioner som genomförts av börsbolagen är nu på plus, även Swedbank fast det såg mörkt ut ett tag. Som jag skrivit tidigare har de flesta nyemissioner jag varit med på under årens lopp varit lönsamma. Har man bara lite tålamod och ger aktierna lite tid kan det ofta bli en bra affär.

Idag har jag köpt fler aktier i Global Health Partner.

Helgen har varit lugn och skön, vi har äntligen hunnit vårstäda i trädgården.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Finansmamman!
Följer din blogg sedan ett bra tag tillbaka och uppskattar den mycket ).
En fråga;

Min grundtanke är, att jag vill köpa i huvudsak aktier som jag sedan låter bli liggande. Har tänkt mig en tidsperiod på ca 10 år, kanske mer.
Dela upp inköpen, så jag kanske köper varje månad för att minska riskerna.

Känner mig alltför okunnig, att köpa och sälja dagligen.
Min tanke är att om jag köper på mig, i huvudsak investmentbolag; har kinnevik, investor, industrivärden, latour och ratos och låter dem vila så kan jag efter dessa ca 10 år, ha gjort en bra vinst.
Naturligtvis vet jag att ingen kan sia om framtiden, men tror du jag tänker någorlunda rätt eller ska jag agera på något annat vis?
Anna-Karin iH

Anonym sa...

Hej Finansmamman

Godt at se Biogaia i din porteføjle. Mit langsigtet kursmål er 300. Men datoen kender jeg desværre inte. Men håber du er med hele vejen.

Mvh
Interface

finansmamman sa...

Hej Anna-Karin,
Roligt att du uppskattar bloggen.

Jag tycker din grundtanke är bra, genom investering i investmenbolagen få du bra spridning, både i risk och branch.
Att dela upp köpen är också en bra idé och att vara långsiktig.

Jag tycker du tänker rätt.

finansmamman sa...

Interface: ja, det är jag. Kliver du av vid 300?

Anonym sa...

Tack för feedback! Önskar dig en trevlig dag, Anna-Karin

Anonym sa...

Finansmamman
Hvis du mener om jeg sælger ved kurs 300. Så er svaret nej. Hvis Biogaia lykkes med et HP produkt så er kurs 300 jo lavt hvis man ser på det langsigtet potentiale med et HP produkt.
Derudover så forstår jeg inte hvorfor der ingen andre der kan se det store potentiale i Biogaia som jeg ser?.

Mvh
Interface