19 maj 2009

Sneglar på Sandvik

Uppgången på börsen håller i sig och även idag ser det ut att bli en riktigt bra dag. Det lutar nog åt att jag tar hem vinsten i min senaste Mini Future, minilong S&P 500.

Jag har även lagt en säljorder på min Kinafond som stått och stampat på ungefär samma ställe sen jag köpte den. Alla andra Kinafonder har gått som tåget utom just den här.

En av mina sämre affärer, dessutom har den säkert kostat mig en hel del i avgifter. Här blir det ingen vinst men jag för åtminstone pengarna tillbaka.

Pengarna från fonden sätter jag på kontot så länge. Jag tänker inte köpa någon ny fond utan sneglar istället på Sandvik som jag tror kan bli en bra investering på sikt.

Senaste rapporten var dålig och visade upp ett stort tapp i orderingång och framtidutsikterna var vaga. Nu är jag övertygad om att Sandvik kommer att ta sig igenom den här lågkonjunkturen också och på lite sikt kan aktien säkert bli en vinnare.

Det positiva som hänt efter rapporten är att Sandvik tagit tillbaka en del varsel, istället blir det arbetstidsförkortning. Samtidigt har man aviserat ökad efterfrågan på ånggeneratorrör och kapaciteten för tillverkning ska byggas ut, så allt är inte nattsvart.

Det blir inget köp av Sandvik idag , jag avvaktar lite och ser vilken väg börsen tar den närmaste tiden.

6 kommentarer:

Nils Sjoholm sa...

Jag tror stenhårt på Sandvik. Grymt välskött bolag med bra kassa och världsledande produkter. Att man kom in under 50 kronor i ett bolag som detta är fantastiskt. De billigaste jag köpte var för 39 kronor. Vid nästa högkonjunkturs topp står aktien i över 200 spänn, helt säkert. Dessutom ger de bra direktavkastning. Får vi en säker botten på denna kris, vilket jag tror vi håller på att få nu, så har Sandvik bara framgångar framför sig.

finansmamman sa...

Det låter som du fått ett bra pris, kan nog gå upp snabbt när verkstad tar fart ordentligt.

Stefan sa...

Tack för en trevlig blogg. Har du någon strategi för dina investeringar. Vad tror du om SAS? mvh Stefan

finansmamman sa...

Hej,

Jag skulle nog vara försiktig med flygbolag, jag tror de kan få det väldigt tufft framöver.

Anonym sa...

Kan du inte redovisa hur din allokering ser ut i %.
Samt hur stor del dina aktier utgör var och en för sig i % jag tycker detta är en viktig bit.
Jag själv ligger ca 80% svenska aktier cirka 20% fonder på tillväxtmarknader

finansmamman sa...

Jag ska återkomma till allokeringen.