15 maj 2009

Förenade Arabemiraten nästa för Global Health

Nu börjar det hända lite runt Global Health Partner. Igår stod att läsa i ett pressmeddelande att bolaget har tecknat avtal med hälsoministeriet i Förenade Arabemiraten om att starta och driva en kombinerad klinik för fetma och diabetes.

I Förenade Arabemiraten lider ca 30 procent av fetma och 20 procent av diabetes. Studier har visat att viktreducerande behandling på diabetespatienter har gjort att diabetes kan gå tillbaka.

Nu ser man alltså fördelar med att kombinera behandlingen och GHP kan ligga i framkanten. Omsättningen av aktien har ökat de senaste dagarna.

Det blir allt billigare att handla med aktier. Nu kan man öppna en minidepå hos Avanza där courtaget börjar på låga 9 kronor.

Det här är bra för den som inte behöver alla kringtjänster, till exempel om man är nybörjare på aktiehandel, då behöver man sällan extra tjänster. Villkoren finns att läsa på Avanzas hemsida. Få se nu om andra banker följer efter.

Snart är det helg och den är ganska så fulltecknad. Imorgon är det öppet hus på barnens skola och jag har fått på min lott att sköta cafeterian. Söndagen går i idrottens tecken.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

har följt dig under ett antal månader nu. Tycker att det bara blir torrare och torrare. Är det så tråkigt att handla med aktier att det avspeglar sig i din blogg?

Anonym sa...

Hej,

Snälla, kan inte du ta upp missnöjet med Avanzas forum. Du har uppenbarligen en del samarbete med mupparna på Placera.nu och därigenom lite genomslagskraft.

finansmamman sa...

Anonym: På vilket sätt tycker du bloggen är tråkig, vad saknar du?

finansmamman sa...

Anonym: det ser ut som forumet flyttas tillbaka till Avanza.

hemtrevligt sa...

hej.kikar in.
varför bara välja att skriva om aktier/fonder? finns så mycket annat inom ekonomi att skriva om,det gör jag!
ta dig en titt:
www.hemtrevligt.dinstudio.se

Anonym sa...

FM: personlighet, hur det känns i maggropen; Är det spännande, eller är det bara tråkigt, bara ett sätt att förränta pengarna?
Förhoppningar, korta och långsiktiga mål. Hur firar du kortsiktigt uppnådda mål - hur hedgar du vinster.

Ja, mer av dig. Pressreleaser och analyser på marknaden, om marknaden, är allmängods.

Anonym sa...

Är det juridiskt oantastligt att göra smygreklam för sin uppdragsgivare och deras produkter?

finansmamman sa...

Hemtrevligt och anonym: tack för era synpunkter.

Anonym sa...

Re

Ja, jag är en av flera anonyma tydligen. Jag skrev den om "smygreklam". Det var inte meningen att klanka ner på något utan en ärlig undran. Mvh Anonym

finansmamman sa...

Till anonym:

Hej, jag har varken Avanza eller Placera.nu som uppdragsgivare. Bloggen är privat men Placera.nu har valt att publicera den på sin sida också.

Nils Sjoholm sa...

Har nu köpt både ABAT och Global Health efter att ha sneglat på dessa en längre tid. Känns helt rätt även om jag missat en del av uppgången.

finansmamman sa...

Nils: hoppas det blir bra investeringar.