13 maj 2009

Säljer oljecertifikat

Den prisbelönta och topprankade hedgefonden Lynx vänder sig nu till småsparare. En idenstisk fond startas upp, Lynx Dynamics, minsta insättning är 200 kr.

Fonden placerar i aktier, obligationer, råvaror och valutor efter matematiska modeller som följer trenden. Det här kan nog vara en bra fond om man vill sprida riskerna och inte vara alltför beroende av hur börsen går.

Lynx gav förra året 42 procent i avkastning och har tjänat på de starka trendförändringar som har varit i aktiemarknad, räntor, valutor och råvaror. Men i år har fonden inte hängt med i börsuppgången, den har backat med 6 procent. I snitt ligger avkastningen på 18 procent om året.

Nu står oljepriset på årshögsta och jag har just lagt in en säljorder på mitt senaste oljecertifikat, (open end, oec olja abn). De råder ju delade meningar om hur oljepriset kommer att röra sig, snittpriset förväntas ligga på 52 dollar under 2009 enligt amerikanska energimyndigheter.

Så har vi fått en tonåring till i familjen, vår son har fyllt år och det är dags att ta lite mer ansvar för den egna ekonomin, ett led är att utrusta honom med ett bankkort. Nu kan månadspengen föras över direkt och han slipper bära runt på kontanter. Det ska nog gå bra.

Inga kommentarer: