4 maj 2009

Fler tecken på återhämtning

Idag ser det ut att kunna bli en ganska bra dag på börsen.

Kinas inköpschefsindex steg till 50,1, jämfört med 44,8 föregående månad. Det svenska inköpschefsindexet kom in lite bättre än väntat 38,8 för april, jämfört med förra månaden 36,7 och även i USA går inköpschefernas index åt rätt håll. Fler och fler ljusglimtar alltså. Skönt också att svininfluensan verkar klinga av.

Jag har sålt mina Intrum Justitia idag. Kursen gick upp efter rapporten så jag hann få några kronor extra. Jag ser visserligen att flera analyshus höjer sina riktkurser nu och det är möjligt att det finns mer att hämta i aktien, men för mig är Intrum att avslutat kapitel. Pengarna ska investeras på annat håll, i vad ska jag återkomma till.

Det dyker hela tiden upp nya placeringsalternativ på marknaden, nu senast är det Handelsbanken som släpper Bull och Bear certifikat med hävstång. Här ska man kunna handla med olja, guld, branchindex och aktier. Ingenting jag tänker prova just nu, men kanske vid ett senare tillfälle. Istället har köpt en ny Mini Future, en Mini Long S&P500 och hoppas att uppgången fortsätter.

Oljepriset fortsätter uppåt, kanske tar jag hem en liten vinst på mitt certifikat redan idag.

2 kommentarer:

Jesper sa...

Hej,

Någon fundering till varför Brio steg med flera hundra procent idag?

Mvh
Jesper

finansmamman sa...

Nja, en nyemission är på gång och bolaget ska byggas om, kanske har med det att göra.