29 april 2009

Byter börs mot sill

Den här tiden på året kan man glädja sig åt utdelningarna som tickar in på kontot. Det mesta tänker jag återinvestera på börsen vid lämpliga tillfällen. En del har jag investerat i en ny dator, en HP laptop som bör räcka ett bra tag. Jag kunde deala lite och fick till slut ett ganska bra pris.

Den bärbara datorn ska få följa med till sommarstugan, hoppas nu bara att Telias bredband kan hålla hastigheten de lovar. Men jag får nog räkna med att det inte går att surfa lika snabbt som i stan, men man har ju heller inte så bråttom på sommaren.

Det är svårt att veta vilken väg börsen tar den närmaste tiden, svininfluensan kan säkert ställa till en del, många är oroliga. Eftersom börsen i dagsläget redan är så styrd av psykologi tror jag att en rapporterad spridning av influensan kan komma att påverka börserna, åtminstone på kort sikt.

Imorgon kommer Ericsson med sin rapport, det blir spännande. Analytikernas förväntningar har en stor spridning, från en förlust på 630 miljoner till en vinst på 4 miljarder. Riktkursen ligger mellan 45 och 95 kronor, inte så mycket till vägledning.

Global Health Partner har precis kommit med sin delårsrapport, det ser bra ut, omsättningen ökade med 46 procent till 126 miljoner kronor. Jag ska återkomma till GHP.

Det känns redan som helgen är här, men så är det en kort vecka också. Imorgon blir det ingen börs för mig istället väntar sillunch och grill.

Nu ska jag skicka iväg dottern på tennisläger.

Trevlig Valborg!

3 kommentarer:

Nabil sa...

Vi jobbar med detta i skolan nu... ^^

Eniro är bra att investera i och Tele2. Varför Tele2?


Tele2 kämpar mot IPRED.

Per Penning sa...

Detsamma, Finansmamman. En skön helg att se fram emot. :)

Jesper sa...

Tack detsamma, Lady of the Finances. ;)
Ska jobba hela helgen, men hoppas på en skön lördagsgrill.

Mvh
Jesper