23 april 2009

Q-Med renodlar

Jag har haft fullt upp med annat de senaste dagarna så det har inte blivit några affärer gjorda för min del, men det har hunnit hända en hel del börsen.

Q-Med säljer rättigheterna till sjukvårdsprodukterna Deflux och Solesta till det amerikanska bolaget Oceana Terapeutics. Företaget betalar en halv miljard kronor initialt, men det kan bli mer i form av royalties.

Godkänns dessutom Solesta på den merikanska marknaden tillkommer ytterligare 15 miljoner dollar. Q-Med ska fortsätta att utveckla och tillverka produkterna.

Det här tycker jag är positivt. Q-Med renodlar nu verksamheten och kan sätta all fokus på estetikområdet, det tror jag behövs eftersom bolaget blivit hårt konkurrensutsatt den senaste tiden. Samtidigt kan sjukvårdsprodukterna leva vidare. Ett lyft för aktien!

Rapporterna fortsätter strömma in, överlag lite bättre än väntat, eller så är det kanske förväntningarna som är lågt ställda.

Swedbank skiljer dock ut sig, med en riktig rysarrapport. Enligt vd Mikael Wolf står banken inför en av de största utmaningarna genom tiderna.

Att förlusten blev så stor beror mest på att banken reserverat sig för framtida kreditförluster. Hur detta kommer att sluta är det ingen som vet, men inte känns det bra.

Idag har jag sålt en Xact Bull som jag haft vilande i väntan på uppgång.

Inga kommentarer: