20 april 2009

Tillfällig rusning i Getupdated?

Getupdated har genomfört sin nyemission och nu verkar aktien ha vaknat till liv igen, på ett par dagar har kursen gått upp från 2,20 kr till idag 3 kr.

På en extra bolagsstämma beslöt man om en riktad nyemission till dotterbolaget Just Searchs tidigare ägare för kvittning av fordringar.

Den senaste nyheten säger att bolaget fått en ny Sverigechef, Oscar Werner, som har lång erfarenhet av marknadsföring och affärsutveckling. Han får nu uppgiften att återskapa lönsam tillväxt i bolaget, och det kan nog behövas då bolaget vuxit alltför snabbt och tappat greppet om finanserna.

Men med den nya ledningen som har "städat upp" tycker jag framtidutsikterna ser bättre ut och bolaget börjar kännas intressant igen.

Internetmarknadsföring och sökmotoroptimering är något som ligger i tiden och det här måste väl ändå vara en framtidsbranch, förutsatt att man sköter bolaget rätt förstås.

I mars blev Getupdated utsett till Europas främsta inom sökmarknadsföring av ett oberoende amerikanskt företag som rangordnar världens främsta internetmarknadsföringsbolag. Getupdated hamnade på fjortonde plats i världen, bästa bolaget utanför USA.

Det lutar nog åt att jag köper in mig i min gamla krydda igen, branchen är spännande. Risken är dock hög och det får bli lite av en chansning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du verkligen att sökmotoroptimering kommer att spela stor del för inkomsten i framtiden?
Mig veterligen så finns det oerhört bra gratis guider för att optimera sidor för alla möjliga sökmotorer.

Är det inte bättre att satsa på något företag som gör något unikt inom IT?

finansmamman sa...

Jag tror på affärsidéen, många företag tar hjälp utifrån för optimering även om det finns bra gratisguider.