16 april 2009

Grattis Haldex, ni ger hopp

Den här dagen börjar bra med ett pressmeddelande som säger att Haldex fått en stororder värd 4,5 miljarder kronor, den största affären i bolagets historia. Ordern är från Volkswagen som valt Haldex som leverantör av fyrhjulsdriftssystem. Det är Generation V som valts och den är utvecklad för att möta framtidens krav på vikt, kostnad och bränsleförbrukning.

Ordern löper under sju år och leveranserna ska påbörjas 2012 för att sedan öka i volym. Det här gör också att tillväxten säkras och det måste kännas fantastiskt roligt för bolaget och dess anställda. Som aktieägare är jag också glad förstås, idag går kursen upp rejält, just nu 32 procent.

Några som träffade rätt med sin investering är investmenbolaget Öresund som köpte en stor post i Haldex i januari, de är säkert också glada. Öresunds kurs är även den lite upp idag 2,50 kr.

Nej, nu måste jag åka och titta på en ny dator, den här gamla börjar kännas väldigt långsam och seg. Hoppas det finns något bra erbjudande jag kan nappa på.

5 kommentarer:

Oskar sa...

Ja, som Haldex- aktieägare blir man glad en dag som denna. Har även en fundering angående Sandvik. Sugen på att ta in denna i portföljen. Världsledande och skaplig avkastning. Vad anser du om denna aktie?.. Och har du den i din portfölj? :)

Mvh / Oskar

Anonym sa...

Hej FM,
Tryck in lite mer minne i den gamla datorn - det brukar vara bästa tipset att få fart på den. Om du inte är less på den och vill shoppa lite förstås...

Anonym sa...

Även en ominstallation av windows gör extremt mycket. Känns som en ny dator.

Nu till aktievärlden. Vad tror du om läget på börsen nu? Är det vändningen vi ser nu eller kommer det komma några större droppar framöver? Är på gång att köpa lite nu då jag väntat under senaste året men funderar på om det kommer fortsätta uppåt eller om det bara är en tillfällig optimist-bubbla vi ser nu.

finansmamman sa...

Hej Oscar, jag har inte Sandvik men skulle mycket väl kunna tänka mig att köpa. Ett mycket bra bolag, världsledande som du säger och välskött. Tycker aktien är billig nu, den kan säkert klättra snabbt när vändningen kommer.

finansmamman sa...

Anonym: tackar för tipsen om datorn,ska prova.

Lite vad jag tror om läget på börsen har jag skrivit om på bloggen idag.