2 april 2009

Börsen piggnar till

Den här veckan har varit riktigt trevlig på börsen och uppgången ser ut att hålla i sig idag också. Det har ju kommit en hel del positiv statistik från USA, många index tickar sakta uppåt. Även euroområdet visar något stigande index.

Det känns som börsen vill upp och varje liten ljusglimt får kurserna att stiga världen över. Nu är det långt ifrån över, arbetslösheten ökar för varje dag och många målar upp ett dystert scenario. Det blir säkert svängiga kurser framöver.

Men jag tycker ändå tiden är inne att vikta om från räntefonder till aktiefonder, i den mån man äger fonder. Själv jobbar jag inte så mycket med fonder utan föredrar att göra investeringar direkt i de aktier jag är intresserad av.

Har man inte tid eller lust att handla med aktier är naturligtvis fonder bra, bara man ser upp med alla avgifter. Ett alternativ till fonder är att köpa aktier i ett investmentbolag som har en bra spridning på innehavet. Då kommer man undan alla avgifter och kan dessutom få utdelning på aktierna.

I några fall kan fonder vara bra och då tänker jag på den utländska marknaden och framförallt på tillväxtländerna där det är svårt att placera själv.

Inga kommentarer: