8 april 2009

Testar Mini Futures

Det är snabba svängningar på börsen, nu är läget lite mer pessimistiskt men det är säkert en hel del vinsthemtagningar. De positiva tecknen finns fortfarande där och framförallt i USA tycker man sig se en vändning. Det känns som börsen mest är styrd av psykologi just nu, det är starka reaktioner på all information.

Jag har handlat en del med Open End certifikaten från RBS/ABN Amro, de är enkla att handla med, ungefär som en aktie. Nu är jag nyfiken på att prova deras Mini Futures, hävstångsinstrumentet som jag skrivit lite om tidigare.

Efter ett par dagars nedgång på börsen i USA satsar jag på att köpa en Mini Long i indexet S&P 500 och hoppas på en uppgång. Jag har inte satsat några stora pengar, det är mest en test för att se hur det fungerar, produkten kräver ju inte heller någon större kapitalinsats.

Ericsson är snart tillbaka på samma nivå som innan vinstvarningen kom från Sony Ericsson. SEB höjer riktkursen till 84 kr och tror på ett starkt första halvår. En bra produktportfölj i kombination med svagare konkurrenter gör att Ericsson kan fortsätta ta marknadsandelar, man har hittills inte heller påverkats av finanskrisen. Snart kommer kvartalsrapporten.

Annars märker man att det är påskvecka, börsen känns lite avslagen, många har nog annat att tänka på. För min egen del har det blivit ganska lite tid vid datorn, det får bli bättring på det nästa vecka. Nu ska påskmaten inhandlas och mycket godis förstås.

Jag önskar alla en Glad Påsk!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detsamma hoppas på lika bra fortsättning på börsen efter påsk

Anonym sa...

Hej Tack för dina utmärkta kommentarer. Var kan jag hitta mer info om de mini futures du omnämnt. Glad Påsk
Per-Olof

finansmamman sa...

Per-Olof, du hittar info om mini futures på rbsbank.se/markets. De går att handla på vanlig depå under warranter eller mini.