14 april 2009

Äntligen vardag, dags för nya tag

Det har varit en lång och skön påskhelg, en del av tiden har vi spenderat i sommarstugan, sopat bort spindelväv och öppnat upp lite för sommaren. Skärgården visade upp sig från sin allra bästa sida med mycket sol, spegelblankt hav och en och annan örn som svepte förbi. Efter ett par dagar i den avkopplande miljön känner man sig som en ny människa.

Det gick ganska fort att hamna på plus vad gäller Mini Long S&P 500 som jag köpte i onsdags. Efter det långa börsuppehållet är det svårt att få någon känsla för börsen just idag, men positivt är att amerikanska Goldman Sachs visar upp ett resultat över förväntan. Det tillsammans med andra små ljuspunkter gör att jag behåller minilongen och hoppas på fortsatt uppgång de närmaste dagarna.

Enligt ett pressmeddelande säger Black Earth Farming att man håller fast vid prognosen om att bolaget kommer att redovisa sin första nettovinst för helåret 2010. Man har också blivit erbjuden att köpa en miljon hektar mark av ryska jordbrukare som har likviditetsproblem.

Jag har BEF som krydda i portföljen, det är hög risk, skördar kan slå fel och den ryska politiken är nyckfull. Bolaget har dock starka finanser och stiger priserna på grödor igen och en uppvärderingen av marken sker kan det bli riktigt bra, jag ser det som en långsiktig placering.

2 kommentarer:

Oscar sa...

Hej "finansmamman", hoppas att du har haft en trevlig påsk. Jag tänkte höra med dig om vad du anser om Boliden och dess enorma uppgång den senaste tiden, är den befogad?

Med vänliga hälsningar från en trogen läsare

finansmamman sa...

Hej, en uppgång är nog befogad eftersom aktien varit väldigt tillbakapressad och råvarupriserna börjat stiga. Sen om det är en överreaktion eller inte är svårt att säga.