26 augusti 2009

Laddar med Probi inför svininfluensan

Idag har jag en sjukling hemma från skolan. Det är likadant varje höst, så fort skolan börjar slår förkylningen till. Något jag absolut tänker prova är Probis och Skånemejeriers nya juice som ska stärka immunförsvaret och ge lindrigare och kortare förkylningsperioder.

Den nya juicen ska lanseras imorgon i samband med en presskonferens. Det är världens första probiotiska juice med vetenskapligt bevisade effekter. Det här tror jag kan bli en riktig succé, marknaden inom immun anses stor. Svininfluensan kan nog göra sitt till också, många vill stärka sitt immunförsvar.

Jag tror på en uppgång i Probi som har backat en del sedan man bland annat brutit kontraktet med Kraft Foods och rapporten inte riktigt motsvarade förväntningarna. På eftermiddagen har jag köpt aktier till kurs 35,40 kronor och hoppas på en uppgång.

Jag har förresten testat ProVivas shots när jag känner mig lätt stressad och orolig i magen, det fungerar. Men det är möjligt att en tallrik havregrynsgröt skulle fungerara lika bra...

9 kommentarer:

Jim sa...

Även jag har spanat på Probi, men det var ett tag sen . Köpte dock aldrig några. Även om dom inte tjänar bra på sin probiotiska juice så kan det nog bli en snackis och aktiekursen drivas upp ett tag under hösten.

Idag har jag inhandlat BEF, dom föll ju en del igår och idag, efter rapporten. Tror att aktien snart gör en vända upp till 26-27 kr igen.

Hoppas f.ö. att börsen snart ska trenda ner, sitter ju på några Bear, som inte direkt utvecklats i rätt riktning...

Såg förresten att K.I spår en topp i arbetslösheten 2010, drygt 12% skulle det bli tror jag. Om man betänker vilken effekt det kan få på konsumtionen, så känns vårens och sommarens börsrally som en tjuvstart. Jag tror faktiskt att det är lite för mycket lånade pengar, till följd av låg ränta, och lite för mycket skattepengar, som driver både bolagen och börserna just nu. Det kan bli en dyr läxa om några år...först inflation och gigantiska budgetunderskott, sen ökad arbetslöshet och räntehöjningar.

Anonym sa...

Tror Probi kan bli en bra affär! Blir detta en kort- eller långsiktigt innehav? :)

Btw, Har du några åsikter om Fortum till en långsiktig portfölj? Tycker det känns som ett stabilt och bra bolag..

finansmamman sa...

Jim: Håller helt med dig angående lite för mycket lånade pengar till låg ränta, som sagt det kan bli en dyr läxa framöver.

Väntar också på rekylen, funderar på en Bear.

finansmamman sa...

Anonym: Probi är tänkt att bli en kort affär, däremot ser jag BioGaia som en långsiktig investering.

Jag har själv inga Fortum men ett energibolag har alltid sin plats i en aktieportfölj.

Anonym sa...

Den här bloggen är så fånig så att man storknar. Poängen med en blogg är ju att den ska ha ett ansikte bakom sig. Därför är logotypen (mamma utan ansikte) så talande för de grabbar som står bakom sajten.

Jim sa...

Till Anonym nr 2:

Varför är bloggen fånig om personen bakom den ej vill avslöja sin identitet? Om jag hade en blogg som till vissa delar avslöjade min privatekonomiska situation, så skulle även jag vara anonym. Personligen tycker jag att det är trevligt med en blogg kring småsparande som inte har imagen av ungdomlig trading och drömmar om dom stora och snabba klippen. Och slutligen, om du inte gillar bloggen, läs den då inte.

Diversifierad sa...

Hejsan! Har du kvar dina Getupdated? Har du sett den här nyheten? http://realtid.se/ArticlePages/200908/26/20090826085927_Realtid264/20090826085927_Realtid264.dbp.asp

finansmamman sa...

Hej, kul att höra av dig.

Nej, den artikeln hade jag inte sett, tack! Somliga ställer till det för sig.

finansmamman sa...

Jim: tack för stödet!