18 augusti 2009

Swedbank försöker stärka varumärket

Så var det dags för ytterligare en nyemission i Swedbank, den kom inte direkt som någon överraskning. Aktiekursen har passerat den tidigare emissionskursen (48 kronor) med god marginal och det är rätt tid för banken att gå ut med en nyemisson.

Den här gången vill man ta in 15 miljarder kronor för att stärka konkurrenskraften och förtroendet hos banken, men även för att så småningom kunna gå ur det statliga garantiprogrammet. Hur mycket som äts upp av kommande kreditförluster i Baltikum är det ingen som vet.

Jag var inte med på den förra nyemissionen, istället sålde jag teckningsrätterna. Hur jag gör den här gången ska jag återkomma till, jag tar ställning först när jag har sett villkoren, dessa ska presenteras senast den 14 september. Bolagsstämman ska rösta igenom förslaget den 15 september, teckningstiden löper sedan från den 22 september till den 6 oktober.

Idag har BioGaia kommit med sin delårsrapport, omsättning uppgick till 112,4 miljoner kronor, en ökning med 55 procent under det första halvåret jämfört med motsvarande period förra året.
Andra kvartalet i sig visar en omsättningsökning på 65 procent, fina siffror.

Under det senaste kvartalet har BioGaia tecknat ett distributionsavtal med ett tyskt läkemedelföretag som ska sälja BioaGaias probiotiska droppar. Bolaget har även tecknat ett avtal med Semper som ska distribuera deras probiotiska vätskeersättning i Sverige och Norge.

Ja, BioGaia är som en snöboll som kommit i rullning. Jag tror det finns mer att hämta i aktien.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Vill du ha fler gratis besökare till din sajt eller blogg gratis
så är topplistor det mest effektiva ,snabbaste och enklaste sättet.
Här är några populära topplistor just nu som du kan välja mellan.

Topp10 Sverige - Topplistan som listar Sveriges bästa webbsajter

Toppbloggers - Listar Sveriges bästa bloggare

Sexbloggare - Sveriges bästa sex bloggare

Pengar T - Listar nätets bästa tjäna pengar sajter här hade din sajt passat utmärkt för att få fler relaterade besökare =)


Ha en fortsatt bra dag

Hälsningar Ermin

www.enklapengar.net
http://snabbaextrapengar.blogspot.com

Jim sa...

Hej
Börjar vara några veckor sen jag kommenterade här på bloggen senast. Mitt tradande har inte gått bra, först sålde jag Xact Bull för tidigt, sedan har jag plockat in Bear för tidigt. Connecta har efter min senaste försäljning fortsatt upp. Det enda som gått vägen är en försäljning av BEF, som i procent räknat var mycket fin, sett till hur länge jag ägde aktien.

I nuläget är portföljen mestadels likvid, det enda innehavet är Bear, så jag väntar på att tvivlet och osäkerheten ska få ordentligt fäste. Det första steget tror jag togs igår, dels med Swedbank,dels med utvecklingen i Asien. Lite mer osäkerhet och vilja att ta hem vinster så tror jag snart vi är nere på 820 igen, i vart fall en eller två vändor.

finansmamman sa...

Ermin: tack för tipsen.

finansmamman sa...

Hej Jim, ja, det är inte alltid lätt att tima rätt. Kanske blir det en dipp efter sommarens uppgång och en hel del vinsthemtagningar.