10 augusti 2009

USA satsar på egen batteriutveckling

Nu sjunger sommaren på sista versen och det är dags att avsluta alla projekt som är igång. Idag har det blivit en sista tur med båten, nu ska vi strax ta upp den. Jag biter mig fast i skärgården den här veckan också, sen börjar skolan och för min del blir det dags att sätta fokus på börsen igen.

Mina aktier i Advanced Battery Technology, ABAT har gått bra under sommaren. ABAT som jag skrivit en del om tidigare är en kinesisk batteritillverkare och är noterat på amerikanska Nasdaq. Kursen var upp över 5 dollar en dag för en sedan sjunka tillbaka en aning.

Med hjälp av statliga pengar planeras ett stort centrum i staten Michigan för utveckling och tillverkning av batterier för elhybrider. Tanken är att ta upp konkurrensen med de asiatiska länderna som mer eller mindre har monopol på tillverkning av batterier. Man vill helt enkelt kunna producera egna batterier och elbilar och så ger det naturligtvis jobb, på några års sikt 20 000-30 000 jobb.

Jag tror inte det här är något hot mot ABAT just nu, kanske det istället gagnar bolaget då hela sektorn får uppmärksamhet.

3 kommentarer:

Kalle sa...

Ser att du har aktier i Biogaia, vilket ju är ett minst sagt spännande bolag!

Intressant och hyfsat färsk intervju med VD:n här: http://www.introduce.se/foretag/biogaia/textintervju

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Själv har man ju Procter & Gamble som äger Duracell :)

finansmamman sa...

Kalle: tack för länken!