21 augusti 2009

Q-Med får jobba vidare

Ratos har kommit med sin delårsrapport, resultatet före skatt uppgick till 344 miljoner kronor, att jämföra med 764 miljoner föregående år. Vinsten minskar, men det viktiga är att bolaget nu ser en ökad försäljning och ett ökat orderintag, visserligen från en låg nivå men det är ändå ett steg i rätt riktning.

Vd Arne Karlsson säger att bolaget har en god finansiell ställning och att han är öppen för nya förvärv när rätt tillfälle ges. "Det viktigaste är att göra rätt affärer framför snabba affärer", jag tycker Arne Karlsson har rätt inställning.

Ratos är en aktie med hög direktavkastning, senaste utdelningen var 9 kronor. Det finns i nuläget inga planer på att ändra den utdelningspolicy som finns, men säker kan man ju aldrig vara. Hur som helst har Ratos varit en lönsam aktie att äga.

Q-Med får jobba vidare på sin ansökan för Durolane i USA. FDA önskar mer data som bevisar effekten av Durolane innan försäljningstillstånd kan ges. Produkten som används för behandling av smärtlindring för knäledsartros finns i över 20 länder.

Det här bakslaget ger ett tillfälligt hack i kurvan på Q-Meds aktiekurs, men jag fortsätter att tro på bolaget.

Helgen närmar sig och det blir en tur till stugan, där ska det bli kräftskiva med grannarna.

Inga kommentarer: