15 februari 2010

Funderingar runt Cisions nyemission

Den här veckan tror jag börsen kommer att vara ganska så turbulent, ja inte bara den här veckan utan även en tid framöver. Man kan ju inte låta bli att fundera över vad som händer i Grekland och hur detta påverkar hela Europa.

Idag rapporterar Cision, man redovisar ett resultatet efter skatt på -29,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2009, att jämföra med -17,2 miljoner föregående år. Nu ska bolaget göra en nyemission på 253 miljoner kronor för att stärka finanserna.

Cision som sysslar med omvärldsbevakning har jag haft länge i portföljen. Om jag inte minns fel delade Bure ut bolaget till sina aktieägare för många år sedan. Det är ingen aktie jag har intresserat mig för speciellt men de har fått hänga med i portföljen.

I nyemissionen får aktieägarna rätt att teckna en ny aktie för varje befintlig aktie, teckningskurs 3,40 kronor per aktie. Om jag ska vara med eller inte ska jag fundera lite över men det lutar nog åt att jag säljer aktierna.

Cision verkar vara svårt att göra framgångsrikt, under de år jag följt bolaget har det mest mest varit kantat av problem och jag undrar om bolaget någonsin har visat vinst? Kanske är det dags att sälja.

2 kommentarer:

Signs sa...

har investerar i Cision under senaste månaderna och räknat med nyemission på 150-200. Nu blev den i överkant. Negativa i senaste rapporten ser jag som frånvaron av positiva kommentarer kring tyskland - jag hade velat höra att de gjorde framsteg gällande olönsamheten där. Sen var också den negativa tillväxten några enheter för stor tycker jag. Positiva sidan är att de har fortsatt bra marginaler utanför problemmarknaderna. Skulle företaget tex bara ha kvar operations i USA så skulle man ligga på en rörelsevinst på ca 160M att jämföra med totalbörsvärde på ca 500M, dvs dryga 3 ggr rörelsen. Fast det är ju ett mkt förenklat sätt att se på situationen..

jag kommer teckna och eftersom jag är ny in i företaget kommer jag ge bolaget till 2012 att visa att de kan hålla det de lovar. Även om de inte når ända fram till målmarginalerna på 20% så är aktien köpvärd, men visst finns det många hinder på vägen och visdomsorden "a turnaround selldom turns" ringer alltid i öronen när man investerar i såna här case..

PS håll koll på ägatstatisitiken på deras hemsida som ska uppdateras idag den 15e. Kan vara intressant att se vilka som minskat / ökat sista tiden. Säkerligen har det varit hyfsat känt i finanskretsar att en emission varit på gång då de säkrat den hos ett antal ägare..

finansmamman sa...

Hej Signs,

Tack för dina synpunkter om Cision. Jag har haft mina aktier i bolaget ganska länge och inte mycket har hänt. Hoppas att det är dags för en vändning.