23 mars 2011

Tror på Ericsson

Jag har just kommit hem från bilbesiktningen med godkänt resultat, skönt. Jag besökte den gamla vanliga besiktningshallen även om man nuförtiden kan besiktiga bilen på valfritt ställe, jag har dock inte sett reklam för något nytt ställe här i stan.

Men anade jag inte lite mer servicementalitet, förkortad väntetid och till och med en kopp kaffe under besiktningens gång. Det är bra med konkurrens.

På tal om bilar så gjorde jag ett sista försök att få ner försäkringspremien på mitt "gamla" bolag innnan byte till nytt och se den här gången fick jag rätt person i luren, utan krusiduller blev jag erbjuden ett bra mycket lägre pris.

Visst känner jag mig glad och nöjd när jag lyckats spara flera tusenlappar på alla våra försäkringar, samtidigt blir jag lite arg när jag tänker på att jag kunnat spara de pengarna redan förra året. Jag anses säkert som en jobbig kund av försäkringsbolagen, men skam den som ger sig.

Alliance Oil är en aktie som överraskar då och då, nu planerar huvudägaren att sälja ett stort antal aktier till rabatterat pris, alltså under börskurs.

Tidigare har man överraskat med riktade emissioner som fått kursen på fall, för att så småningom repa sig. Jag hoppas kursen repar sig även denna gång och behåller mina aktier i Alliance Oil, spännande men riskfylld aktie.

Ericsson har börjat röra sig uppåt, jag har köpt en minilong och väntar nu på att kursen ska nå 80 kronor. Senast idag höjer Carnegie sin riktkurs till 85 kronor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken minilong köpte du? H, E, D, B eller A?

finansmamman sa...

Köpte H.

Niclas sa...

Hej! Hur tänker du angående stopploss för dina Ericsson minilongs? Tack för en bra blogg!

finansmamman sa...

Jag har en egen mental stopploss, jag säljer oftast lite innan stopploss för att slippa förlora för mycket.