28 mars 2011

Kommer studera Karolinska Developments prospekt

Ericsson visar lite plus på förmiddagen, jag passar på att sälja den minilong jag köpte förra veckan. Jag hade satt upp 80 kr som mål och det är passerat, en fin liten vinst.

Forskningsbolaget Karolinska Development ska nu börsintroduceras på Nasdaq OMX, samtidigt gör bolaget en nyemission på cirka 450 miljoner kronor. Prisintervallet ligger mellan 37-42 kronor och teckningstiden löper mellan 30 mars och 13 april, för att sedan börja handlas 15 april.

Karolinska Development förvaltar en portfölj med cirka 40 bolag, just nu är 12 av dessa bolag i klinisk fas(se tidigare inlägg om vad de olika faserna innebär), några har nått fas två.

Intressant bolag, här får man en hel knippe forskningsbolag under ett tak. Men först ska jag förstås lusläsa prospektet innan jag bestämmer mig för att placera pengar i bolaget. Prospektet finns att ladda ner på Karolinska Developments hemsida för den som är intresserad.

Vid den senaste tidens börsintroduktioner har det ibland varit bättre att vänta med teckning av aktier och istället köpa aktierna direkt över börsen när de väl har noterats, om det alls blir någon notering, flera har ju dragits tillbaka, men i det här fallet tror jag det går vägen.

Ironroad fortsätter stiga på börsen. I förra veckan annonserade bolaget att man utfärdat ytterligare en VMS-licens, denna gång till ett saudiarabiskt företag. Budgeterade intäkter från affären beräknas uppgå till fem miljoner kronor under de närmaste tre månaderna.

5 kommentarer:

Signs sa...

Mycket intressant företag men svårt veta vad man ska göra - köpa i intro eller avvakta. Många nynoterande, speciellt bolag som idag inte är stabilt lönsamma, har ju precis som du säger gått ner på introduktion. Ska också titta på prospektet men kommer nog avvakta, känner mig ganska fullinvesterad för tillfället. Och också lite tveksam pga Swedish Orphan Biovitrum (även om de så klart inte är direkt jämförbara) som inte på lång väg nått till förväntningarna. Nu hade jag tur och sålde dem i rätt läge men det hade lika gärna kunnat bli en större förlust. Generellt tycker jag det är svårt med forskningsbolag. En favorit är i alla fall Vitrolife som förenar mkt stabil höglönsam verksamhet med forskning. Det är ett riktigt fint bolag.

Anonym sa...

Ironroad är intressant, men vad hindrar mobiltillverkarna från att bygga in samma funktion direktkopplat till kameran och göra vms appen onödig?

finansmamman sa...

Signs,
Jo, jag håller med om att det är svårt med forskningsbolag, många faller ifrån och ett fåtal lyckas. Själv avvaktar jag nog till KD finns på börsen, men jag ska som sagt läsa prospektet först.

Anonym,
Önskar jag hade svaret.

Anonym sa...

Hej! Trevlig sida. Välkommen till min nya och ta del av tips på framgång i det ekonomiska livet.

Har precis startat upp, en liten amatör på bloggande :-) Puh!

http://sedelpressen.wordpress.com/

Mvh wysiwygse

finansmamman sa...

Hej, kul med fler ekonomibloggar.