21 september 2012

Besök på Remiums kapitalmarknadsdag

Igår besökte jag Remiums kapitalmarknadsdag där en rad mindre bolag presenterades, en hel del intressant information, bland annat fick vi en bra beskrivning av hur Seamless betalningslösningar fungerar rent tekniskt sett.

Vd Peter Fredell berättade att Seamless finns i 26 länder och att antalet transaktioner per år ökar stadigt. Han gick inte in på siffror och prognoser utan la fokus på betalningslösningen SEQR, varför den är säkrare än andra lösningar som till exempel NFC.

Under tiden vi lyssnade gick aktiekursen upp och fortsätter upp idag. Seamless har även presenterat en ny intäktskälla i dagarna, relevanta erbjudanden till kunden som använder SEQR, dock inte påtvingade utan de finns under en egen flik, skönt.

Det är svårt att värdera ett bolag som Seamless, det är spännande men kanske en aning haussat. Jag avstår från köp just nu, jag är ändå med på ett hörn genom mitt innehav i Kinnevik.

Dannemora Mineral börjar få ordning på sina problem och räknar med full produktion från och med första halvåret 2013, sen i början på hösten producerar man sju dagar i veckan. Bolaget behöver stärka sin likviditet med 100 miljoner under 2012, hur pengarna ska tas in är ännu inte klart, eventuellt kan det ske genom en nyemission.

Jag lyssnade även till Moberg Derma, intressant bolag som jag ska återkomma till.

Kanske var jag trött efter lunchen, men jag hade svårt att förstå och känna intresse för nästa bolag MediRox som verkar inom området koagulationsdiagnostik. Presentationen kändes på intet sätt övertygande och det är inget bolag jag i nuläget kommer att titta närmare på. Jag kan förstås ha fel...

Att döma av åhörarskaran var det nog Seamless som drog mest folk, mobilbetalningar är ett hett område.

Nu är det dags för dagens motionsrunda.

Trevlig Helg!

10 kommentarer:

nisse sa...

Du köpte Nokia för ett tag sedan.
Fundamentalanaysbloggen har ett bra inlägg om företaget.

Signs sa...

jag har haft lilla medirox ett bra tag och det har varit en fantastisk kassako (extremt hög direktavkastning vs mitt GAV på 5 kr) och kursdubbling. Men intressant att höra att de inte övertygade i presentationen. på sikt är det ju extremt viktigt att ledande personer är av hög kvalitet. Nu är det nog inte sannolikt att jag köper mer på dessa nivåer, men skulle jag köra det så ska jag kolla upp ledningen ordentligt.

börspappan sa...

vi träffades där (guldsnacket) och nog är seamless en sensation? africa oil fortsätter ju sin klättring och kanske det blir så även med seamless-den är så jäkla bra-jag tankar....(din nya frilla är perfekt)

börspappan sa...

medirox-jag var oxå där och säj den som klarar en snygg och trovärdig muntlig presentation? i skrift ser väl det mesta bra ut och man får gå på det-jag orkar inte lyssna så länge hursomhelst. ämnet är så känsligt och det är osmakligt med pengar när det handlar om sjukdomar...

finansmamman sa...

Till Nisse,
Tack för tipset.

Till Signs,
Jag har också sneglat på bolaget, fin direktavkastning, men det kändes lite luddigt om bolaget kan fortsätta med den höga utdelningen.

Till Börspappan,
Roligt att ses. Lycka till med guldinvesteringen.Pengar behövs inom forskningen

börspappan sa...

du har rätt-pengar behövs till forskningen-jag brukar ge litet till diabetes och diamyd hade jag tidigare sen finns novo nordisk också. (jag älskar flygplan förresten...har du läst charles lindbergh när han berättar om hur han kuskade runt i sin kärra och lade upp nya flygrutter? en av usas populäraste män.)

finansmamman sa...

Ja,det finns gott om bioteknikbolag att stödja.
Jo, jag har läst en hel del flyglitteratur.

börspappan sa...

har du läst meryl markham hur hon kör i kolmörkret över kenya utan kompass? hon var kompis med den tokiga danskan karen blixen-gift med svenske playboyen och storviltjägaren bror blixen-finecke.

finansmamman sa...

Ja, bra flygbok, vilka äventyr.

börspappan sa...

världens första kvinnliga stridspilot var en turkiska-kemal atatürks adoptivdotter-8000 flygtimmar och flera luftstrider-turkiet har ett jätteflygvapen ska tilläggas....ulf björkman, flygöversten med bananerna låg uppe 10.000 timmar och det var mycket det. tyskarna gillade inte "natthäxorna" vid östfronten-omskolade fabriksarbeterskor som anföll på natten med en stor bomb-dom tyckte det var väldigt kul har jag förstått... eftersom de flesta tyskarna dog vet jag inte deras åsikt i saken.