25 september 2012

Många intressanta investeringsalternativ

Boule Diagnostics som jag köpte aktier i för några dagar sedan genomför nu en ägarspridning. Det är liten omsättning i aktien, alltför liten och för att öka likviditeten minskar nu sex storägare sitt innehav med 260 000 aktier, det motsvarar cirka 5,5 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

Det finns möjlighet att teckna sig för aktier i ägarspridningen, priset är satt till 43 kronor och teckningsperioden pågår 24 september till 4 oktober, minsta teckningspost är 200 aktier. Aktiekursen just nu är runt 45 kronor. Det är Redeye som sköter ägarspridningen, läs här.

Nu får vi hoppas att handeln i aktien ökar och att fler hittar till Boule Diagnostics som jag tycker förtjänar mer uppmärksamhet. Kanske har Life Sciencebolagen fått sig en törn av de problem som varit, jag tänker på  Diamyd med flera, investerare har blivit varse att det kan svänga snabbt och blivit mer avvaktande till branschen.

Annat är det med omsättningen i gruv-och oljebolagen, där är omsättningen hög, även där svänger det  snabbt fram och tillbaka. Det är en klart spännande bransch och det finns möjligheter till ganska snabba vinster i takt med att bolagen hittar olja eller när gruvbolagen tar in nya kontrakt.

Jag har en del oljeplaceringar dock inget i gruvor, men jag funderar på en investering i Dannemora Mineral, just nu studerar jag bolaget närmare.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Får man fråga vad det är för några oljeplaceringar som du har? Mycket intressant blogg förresten, följer den slaviskt sen några månader tillbaka.

Anonym sa...

Hej,

har följt dig nu några år. Du kan väl skriva lite om ditt kärninnehav, hur du resonerar kring dessa och så hur din placeringsstrategi ser ut - på lång sikt.
Skulle vara kul då det "till vardags" är små men intressant blogginlägg från dig om det som är aktuellt för tillfället.

finansmamman sa...

Hej, jag har bland annat Alliance Oil,Enquest, DNO International och Xact Oil Service.
Roligt att du uppskattar bloggen.