3 september 2012

Intresserad av nya veckooptionerI helgen har jag varit på invigning av Sveriges modernaste och miljövänligaste tennishall, efterlängtad av många. Det är den första hallen som är utrustad med LED-belysning vilket innebär en stor energibesparing, upp till 60-65 procent, sägs det.

Det stora taket är täckt med sedum som ytterligare minskar energiåtgången, taket motsvarar ungefär 700 planterade träd och tar samtidigt upp växthusgaser. En grön hall med andra ord.

Blodanalysföretaget Boule Diagnostics lämnade en bra delårsrapport och aktien har varit på vinnarlistan de senaste dagarna. Bolaget tar fram instrument inom bloddiagnostik och säljer förutom instrument även förbrukningsvaror.

Intressant bolag som jag just nu tittar närmare på, tillväxten ser bra ut och jag tror Boule Diagnostics har potential. Jag ska återkomma till bolaget.

Något annat jag ska titta närmare på är nyheten veckooptioner, från och med idag går de att handla med på börsen. Med optioner går det att skydda och hitta en bra balans i portföljen, det krävs förstås att man sätter sig in i optionhandeln.

Betydligt enklare då att skydda sig med Xact Bear eller Bull eller en hedgefond. Hur som helst är jag intresserad av de nya veckooptionerna.

Ser just att Vitec åter är i köptagen, denna gång förvärvas ett norskt programvarubolag för fastighetsmäklare i Norge.

Nu ska jag ta hand om helgens svampskörd.

4 kommentarer:

Signs sa...

svampskörd, ja enormt med kantareller i skogen. Var och cyklade mountainbike på åland i helgen och det blev ständiga avbrott från stigen för att det lyste gult överallt. Snabbt var hela ryggsäcken full så nu ligger ö-kantarellerna och väntar på att bli rensade. Kul med ett sånt fantastiskt svampår!

Signs sa...

vitec är bra - förvärvet ser lite dyrt ut vs vad de betalt tidigare för företag men antar att ftget har höga marginaler. Spännande med nordisk satsning - detta bör vara del i ett mål att bli ledande nordisk aktör inom sina nyckelnischer. Samtidigt kar risken men det kan jag köpa. Bolaget har potential att bli ett miljardföretag. Faktum är att ink detta förvärv så är de ett miljardföretag (omsättning om 5 år om de håller samma snittillväxt som de gjort under större delen av 2000 talet (dryga 20% per år..)

mfdl80 sa...

Förbannat tur att det var Led-lampor och inte de där nya lågenergilamporna med kvicksilver i.

Då hade de fått utrymma stället var å varannan dag...

Kantareller ja, på en macka, smörstekt med lite vitpeppar på, då är det fint, men att plocka dem? Nope, där går gränsen :).

Trevlig vecka!

Mvh

finansmamman sa...

Till Signs,
Ja, det indikerar mina beräkningar också.
Härligt med kantarellår, de kommer att räcka hela vintern.

Mfdl,
Är också tveksam till lågenergilampor med kvicksilver, svåra att hantera.