17 september 2012

Titta på intressant dokumentär om Facebook

Ingen bra start på morgonen, Dagens Industri saknades i brevlådan, trist. Jag tillhör skaran som fortfarande vill läsa en papperstidning till frukost, länge, med en kopp kaffe. Det är inte riktigt samma sak att läsa på nätet, speciellt inte DI där halva sidan upptas av en stor annons som gör den svårläst på min laptop.

I helgen såg jag ett intressant tv-program om Mark Zuckerberg, grundare av Facebook. Programmet visar hur en liten studentsajt förvandlas till ett socialt medium som sprids i raketfart runt världen. Vilken fantastisk resa!

Vi får även se hur Facebook arbetar idag och hur Mark Zuckerberg ser på framtiden. Tänk att bli erbjuden 15 miljarder dollar för sin skapelse och tacka nej. Titta gärna på programmet på urplay, rekommenderas.

Jag har sålt min Bear på morgonen, då var det en liten dipp nedåt, nu vänder börsen upp igen så det kanske var rätt. Istället har jag köpt några aktier i it-lagringsföretaget Proact som jag sneglat på en längre tid. Bolaget har fokus på så kallade molntjänster som växer mer och mer, ett intressant tillväxtföretag. Aktiekursen har dessutom kommit ned på rimliga nivåer.

Nu ska jag städa upp efter helgens födelsedagsfirande. Nästa gång är det dottern som blir myndig, något hon talar om för oss varje dag, jag undrar, vad är det som ska hända då?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan !

Har tittat rätt mycket på bolaget KnowIT på senare tid. Skulle gärna ville ha en liten analys på det bolaget och se vad du säger. 5,8 % i utdelning. P/b tal 1,44. Låter väl intressant eller ?
Tacksam för ett lite expert utlåtande.
Hälsn. Håkan

finansmamman sa...

Hej,
Jag uppfattar KnowIt som ett bra konsultbolag, jag är dock inte tillräckligt påläst när det gäller bolaget för att lämna något utlåtande.

Så blir du enkelt rik på börsen! sa...

Tack för ett bra inlägg och en bra blogg!

finansmamman sa...

Roligt att du uppskattar bloggen.