7 september 2012

Nokia vänder upp idag...

Riksbanken sänker räntan och Europeiska Centralbanken, ECB lägger fram ett obegränsat stödköpsprogram av statsobligationer i euroområdet, lägger man sen till statistik i rätt riktning, ja, då lyfter börsen, härligt.

Jag tycker ECB agerar rätt som utlovar stödköp, det löser naturligtvis inte alla problem, men åtgärden kan förhoppningsvis hjälpa till att på sikt lösa skuldkrisen. Men än är det långt kvar och nya problem kommer säkerligen att torna upp sig.

Nokias nya mobilmodeller föll inte marknaden i smaken och nu sågas Nokia ned till fotknölarna igen, men jag tycker nog man ska vara lite försiktig med alltför negativa uttalanden. Läser man recensioner av industriananlytiker så är det mer positiva tongångar, de nya Lumiamobilerna håller måttet och är konkurrenskraftiga.

I takt med att fler mobiltillverkare lanserar Windowsmodeller ökar förmodligen intresset för operativsystemet och antalet appar kommer därmed att öka, trubbel mellan Samsung och Apple kan också påskynda lanseringar av Windowmobiler, vilket borde kunna gynna Nokia.

Vad man än tycker om olika mobilmärken, så går det helt klart att tjäna pengar på svängningarna i Nokias kurs, idag vänder den upp igen.

Erik Penser Bank justerar upp prognosen för Vitec efter det senaste köpet av det norska  programvarubolaget Midas Data som är inriktat på fastighetsmäklarbranschen. Vitec blir genom köpet marknadsledare i Norge inom fastighetsmäklarsegmentet. Ett köp som passar bra in i Vitecs tillväxtstrategi.

Hexagon har fått vind i seglen igen, Kina planerar stora investeringar inom infrastruktur något som kan gynna bolaget på sikt. Aktien har stått och stampat en tid och är värd ett lyft.

Överlag ser det ut att bli ett trevligt avslut på börsveckan, hoppas glädjeyran håller i sig även nästa vecka.

Trevlig Helg!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Aktieanalytikerna ropar i kör. Läser man deras kommentarer om Nokia så märker man en fatal okunskap om tekniken.Kollar man lite på Lumia 920 så finns det enormt med nya grejer och ser ut att vara en maskin fullproppad med ny teknik.Be en aktieanalytiker förklara dessa nyheter och funktioner får ni se ! Påstår att många av dom har noll koll.

börspappan sa...

klokt resonerat! men hur kan man betala skulder med monopolpengar?
i slutänden får den breda massan betala kalaset med inflation och då gäller det att inflationssäkra sig med fast egendom? undrar om inte blackearthfarming tex är fast nog?

Vantage sa...

Hej! Håller med om att de sk analytikerna som uttalar sig om Nokia antagligen är att ta med en nypa salt! Efter att ha läst åtskilliga artiklar om de features som Nokia och övriga konkurrenter till Apples smartphones skall leverera har jag svårt att hitta något som över huvud taget sticker ut ens det minsta. För att inte nämna operativet Windows 8...

finansmamman sa...

Tack för kommentarer.

mfdl80 sa...

Men hur är de telefoner som drivs av Windows då? Jag hör att de är fulla med buggar och är allmänt trögstartade.

Tror Nokias största problem annars är designen också, fyrkantig och inte alls "snygg" att titta på..

Mvh

finansmamman sa...

Hej,
Jag tycker nog designen är snygg.

Har inte testat om den är trögstartad eller krånglar på annat sätt. Kanske någon annan som vet?