18 mars 2013

Är guldet vinnare på Cypernoron?

Vilket fantastiskt helgväder! Vi testade isarna på lördagen, lite knagglig med sprickor här och där, men ändå en härlig känsla att kunna susa fram på långfärdsskridskorna.

Susa är kanske att ta i, det gick ganska stappligt i början, det var rätt längesedan jag åkte skridskor, men efter en stund kändes det okej. Härligt sen att kunna slå sig ner på en brygga, vila benen och äta matsäck i vårsolen.

På söndagen gjorde vi om det, men då tog vi skidorna, fint före på skaren. Nu sitter jag här med ordentlig träningsvärk i benen.

Jag har tittat och räknat lite på NeuroVive, i ett första skede tycker jag nog att bolaget ser högt värderat ut, men som med de flesta bioteknikbolag finns också potential.

Det är naturligtvis bra att komma in i bolaget i ett tidigt skede om studierna faller väl ut, men det kan lika gärna gå åt andra hållet, dessutom får man räkna med att bolaget behöver stärka kassan under vägen. Intressant men riskfyllt bolag som jag fortsätter att syna närmare.

Ericsson har gjort comeback som börsfavorit hos flera analyshus och kursen fortsätter sakta att ticka uppåt. Flera operatörer väntas öka sina investeringar under 2013 och när China Mobile rapporterade om sina kraftigt utökade investeringsplaner förra veckan, ja, då tog Ericssons kurs ett skutt uppåt.

Det har ju varit ett par tunga år för Ericsson men nu verkar vinden vända. Jag behåller mina aktier och förväntar mig ökad tillväxt och lönsamhet.

Oron är tillbaka på börsen, inte undra på när räddningspaketet till Cypern ser ut som det gör, att beskatta insatt kapital på banken rör upp känslor, inte bara på Cypern utan även i andra länder.

Det vore önskvärt att hitta en annan lösning för Cyperns problem, som jag ser det är risken stor för ökad misstro mot hela eurosamarbetet och dess politiker.

Står Spanien och Italien på tur att få sina insatta pengar beskattade? Risken finns att sparare i förebyggande syfte börjar tömma sina bankkonton och det är inget önskvärt scenario.

I all den här oron lär guldet vara vinnare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att NeuroVive skulle vara högt värderat vet jag inte om jag håller med om.

Men du kanske har missat detta från nov-2012? :)

http://lifescience.idg.se/2.1763/1.477978/neurovive-tecknar-avtal-med-sihuan

"Neurovive får genom avtalet ersättning, dels genom förstagångsbetalning dels genom milstolpeersättningar, på totalt 50,7 miljoner svenska kronor. Därefter har Neurovive rätt till ytterligare 10 procent i royalties på framtida försäljning de tio första försäljningsåren. "

finansmamman sa...

Tack för länken, jag fortsätter att titta på bolaget.