26 mars 2013

Här är min portfölj i Börs-SM

I år ställer jag upp med en portfölj i Börs-SM. För mig som är långsiktig placerare gäller det att ställa om till en kortsiktig och mer riskfylld strategi eftersom tävling pågår under kort tid.

Till att börja med har jag plockat ut tre bolag som inte hängt med uppgången på börsen, till det ett forskningsbolag som krydda. Samtidigt har bolagen låg fallhöjd om börsen skulle vända nedåt.

Jag har valt Ratos som jag betraktar som undervärderat, flera spännande företagsaffärer kommer att lyfta bolaget.

Cdon verkar i en framtidsbransch, e-handeln visar på växande siffror och potentialen är stor. Kommer bolaget tillrätta med problemen i modesegmentet bör aktien kunna lyfta.

Proact befinner sig i en bransch med goda tillväxtmöjligheter, datalagring i molnet, ett hett område och jag tror på ökad efterfrågan. Det pågår också ett integrationsarbete som kommer att förbättra effektiviteten och lönsamheten i takt med att arbetet slutförs.

Till sist har jag valt forskningsbolaget Karolinska Development som har en stor forskningsportfölj, runt 35 projekt varav några befinner sig i fas II.

Vid goda forskningsresultat ökar förväntningarna på bolaget som i sin tur kan leda till kursrusning. Karolinska har visserligen stigit en hel del på sistone, men det finns fortfarande stor potential i bolaget.

Jag håller tummarna för att portföljen går åt rätt håll, hinner bolagen vända under den korta tid tävlingen pågår? Det återstår att se, det är också fritt fram för omplaceringar under tävlingens gång.

Så här goda våfflor åt vi igår, mums.

Nu ska jag logga in på min deklaration och börja mata in lite siffror, lika bra att sätta igång med den så fort som möjligt.

6 kommentarer:

Aktiemormor sa...

Hej, jag kommer att följa din blogg efter att ha läst DI igår. Ser fram emot mycket spännande och intressant läsning :)

Aktiemormor sa...

Hej, jag kommer att följa din blogg i fortsättningen med stort intresse efter den inspirerande artikeln igår i DI. Håller tummarna för dig i Börs-SM.

Anonym sa...

var kan jag se din vanliga portfölj? Hela innehavet?

Mvh Björn

Anna sa...

Önskar dig mycket framgång i tävlingen!!!!
Ska bli kul att följa.

Johansson sa...

Spännande läsning i Di som sagt.
Lycka till och hoppas du lägger upp på www.diforum.se.

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer.

Min vanliga portfölj ligger i högra kanten på bloggen, dock inte hela utan delar av den.