31 mars 2013

Botanisera på life science hotlist

Stockholm och Uppsalaregionens hetaste life science bolag finns nu presenterade på en lista kallad "Stockholm-Uppsala Life Science Investment Hotlist", framtagen av Stockholm Business Region Development.

Listan är tänkt att underlätta för investerare att hitta partners, skapa synlighet för bolagen, men även dra uppmärksamhet till hela life sciencesektorn i regionen.

För att kvalificera sig till listan måste bolaget genom forskning tagit fram en produkt eller tjänst som kan leda till en kommersiell lösning med global potential, vara etablerad på marknaden eller nära en kommersialiseringsfas.

Idag finns 20 bolag på listan däribland Episurf Medical, Spiber Technologies och Biovica. Men det finns långt fler än 20 bolag i regionen, runt 650 bolag verkar inom sektorn, listan kommer med all säkerhet att utökas.

Under tiden kan den som är intresserad botanisera bland bolagen på topplistan, vem vet, kanske hittar vi framtida börskandidater och vinnare där. Här är topplistan med korta presentationer.

Det var skönt att komma ut till kusten några dagar, lugnt och tyst, ja otroligt tyst, inte ens vågskvalp hördes då isen låg tjock.


7 kommentarer:

börspappan sa...

tänk om du förvaltade en AP-fond?

Aktiemormor sa...

Min tidigare påskhälsning verkar ha försvunnit i rymden.... Jag skrev då att Ratos också tillhör en av mina långsiktiga favoriter och jag tror på Susanna Campbell, som har gett ett kompetent intryck så här långt.

Fortsatt trevlig påsk och tacket för tipset om listan.

Jocke sa...

En fråga; är det för sent att köpa Biogaia nu, skulle det vara läge efter en liten börsnedgång?

Aktieingenjören sa...

Den listan skulle jag nog ta med en stor nypa salt.

Jag har mycket stor respekt för Serendipity Innovations men ärligt talat ser det där ut som en marknadsföringsbroschyr för deras fond.

Förutom Serendipity bolagen tar man även med Diamyd som tappat sitt mest lovande läkemedel medan flera spännande läkemedel företag som till exempel Isconova saknas.

Tratten sa...

Vilken bloggare är duktigast på aktier? ;)

Utmana mig och dom andra i aktietävlingen på www.diforum.se.

finansmamman sa...

Tack för kommentarer!
Till Jocke, jag tror fortfarande på Biogaia på lång sikt, jag behåller mina aktier.

Jocke sa...

Tack för svar, Biogaia har sån bra tillväxt.