19 mars 2013

Rätt av Klövern att satsa på logistikfastigheter

Oavsett vad som händer på Cypern så har förtroendet för ledarna i eurogruppen naggats i kanten. Kan detta vara början på slutet för eurosamarbetet?

Jag tror inte att invånarna i andra svaga länder rusar till banken och plockar ut pengarna idag, men de kommer säkert agera och hur kommer det att se ut i de sydeuropeiska bankerna om låt säga ett halvår?

Nu till något roligare. Det händer mycket runt Klövern, nyss sålde bolaget innehavet i Diös med en bra vinst. Nu blir Klövern storägare i fastighetsbolaget Tribona då bolaget förvärvar 5,4 miljoner aktier som motsvarar 13,8 procent av bolaget.

Tribona äger lager- och logistikfastigheter i Sverige och är noterat på Oslobörsen, men bolaget är på väg att flytta till Stockholmsbörsen i mitten av maj.

Med tanke på att e-handeln ökar tror jag satsningen är rätt, lager- och logistikfastigheter kommer att efterfrågas i allt högre takt, riktigt då att ligga steget före.

Det blir ett kort inlägg idag, jag har tänkt besöka Avanza Forum och det är snart dags att ge sig av. Hoppas få höra en kommentar av Ratos vd Susanna Campbell när det gäller förvärvet av SF Bio.

2 kommentarer:

Ekonominörden sa...

Hej Finansmamman,

Lägg gärna ut dina analyser och idéer på www.diforum.se. Tror många är intresserade av detta.

Passa på att länka till din blogg.

finansmamman sa...

Hej,
Tack för tipset, jag ska titta in där.